Mens snøen dalet ned på utsiden hadde vi for en liten stund tilbake planlagt at vi skulle gjennomføre en strikkekveld sammen med litt godt mat og kvalitetstid. Dette gjennomførte vi her hos meg i går, og det jeg kan ærlig si at jeg har ikke hatt en så gøy kveld på lenge med venner. Vi satt med vært vår strikke prosjekt og mens maskene fløy over pinnen gikk snakket i ett sett.  Det var utrolig koselig. Jeg starter derimot på nok en nytt strikke prosjekt, og da passer det perfekt at jeg har en liten nevø jeg kan strikke til. På pinnene denne gangen er det Islender genser med raglan som står for tur, spørs hva mitt neste prosjekt blir.  Uansett jeg gleder meg allerede til neste strikkekveld, og jeg håper og tror at det ikke blir lenge igjen til neste gang, vi jentene samles hjemme oss en av oss.

HVA GJORDE DU I GÅR KVELD? 

God lørdag alle sammen! For en fantastisk helg dette er, selvom gradestokken ikke er helt enig med meg. I går tok dagens planer for Lørdagen en liten helomvending ettersom jeg egentlig ikke hadde store planer planlagt, så det “poppet” plutselig opp en melding fra Bestis på Messenger om vi skulle ta oss en tur på kafe her i Volda. Så rundt kl. 12 møttes vi på Geiranger Bakeri her i Volda for litt alt for lenge siden sist jenteprat samt noe og bite i. Vel uansett litt tid med Bestis er noe vi ikke har hatt på lenge og som sårt trengs..

Hadde også tidligere idag besøk av familien min som kom ramlende inn døren rundt kl. 11 idag, ettersom jeg hadde spurt tidligere denne uken om jeg kunne få lov til å låne saftkoker ettersom fryseren er full av frossen rips som jeg gjerne kunne tenke meg å lage saft av. Uansett planer for resten av dagen er ikke store, men det blir avslapping og minst mulig stress denne lørdagen.

HVILKE PLANER HAR DERE DENNE LØRDAGEN? 

JULI

Jeg startet måned med å skrive hva vi kunne tenke oss å gjøre i juli måned, vi var også på harry handel i begynnelsen av måneden, samt vi besøkte noen familiemedlemmer langt hele veien og vi overnattet med flere av dem, gjentar gjerne dette ved en senere anledning. Når vi kom hjem fra ferie så var jeg på tur til Kalsethola med Karianne. Laget sjokolade ostekake til familien,  skrev også om hvilke filmserie vi var hektet på denne måneden, og at jeg gikk mye i uniform denne sommeren på eldrehjemmet.  Jeg skrev også flere bryllupsrelaterte innlegg alt fra tips til kjoler, frisyrer og la ut bilde av vårt kirkeprogram. Jeg dro også på Mamma Mia i slutten av juli sammen med Karianne.

AUGUST

Skrev i begynnelsen min faste spalte om hva jeg skulle gjøre i August, og postet et innlegg om at vi hadde blitt HERR & FRU dagen etter bryllupet. Jeg la også ut bilder fra hele den store dagen vår alt fra morgen til kveld, og det eneste jeg ikke har fått lagt ut er bryllupsdansen vår ettersom den inneholdt kjent musikk fra kjente artister – er det en video som ikke lar seg legges ut på bloggen, men dere finner den på Instagramkontoen min. Så var det tilbake til hverdagen igjen med jobb for både meg og mannen.

SEPTEMBER

Jeg postet et innlegg over mine planer for september, og jeg oppsummerte sommeren i et kort innlegg.

OKTOBER

Jeg la ut hvilke mål vi hadde for oktober, jeg fylte hele 27 år og vi dro på bryllupsreise til Paris, og hadde det helt fantastisk sammen – vi gikk utrolig mye og tok kvelden ganske tidlig hver kveld. Vi hadde en ulempe og komme bort i det en så fint vil kalle uheldig med tanke på hotellrom – ettersom bildene fra hotellet på nett ikke stemte overens med rommet vi fikk. Så for min del neste gang får mannen stå for valg av hotell ved neste reise.

NOVEMBER

Blogget svært lite i November, men månedens faste spalte la jeg ut i begynnelsen av måned med at der var et håp for at jeg skulle få mer til tid å blogge denne måneden. Der tok jeg faktisk helt feil , jeg skrev om hva jeg kunne tenke meg å gjøre i November. Og min kjæreste farmor gikk brått fra oss i slutten av Oktober så det ble begravelse for henne allerede 2 November og jeg skrev om mitt siste minne med henne og tidligere minner jeg har hatt sammen med henne. Så heldig var jeg at jeg fikk ha henne til jeg var 27 år.  I slutten av November valgte jeg å pynte til julen veldig tidlig og allerede 30 November var stuen pyntet og julelysene var tent ettersom vi også hadde juleverksted med alle tantebarna i slutten.

DESEMBER

I Desember har jeg hatt julekalender for leserne mine alle dager fra 1-24. Jeg har også jobbet mye på eldrehjemmet, en jobb jeg syns er så givende og jeg gleder meg til jeg selv får kalle meg for helsefagarbeider. Bloggen gikk over til ny plattform: WordPress og flere av innleggene mine forsvant. Jeg sendte en sint mail til blogg.no men de har enda ikke svart meg på den.  Jeg skrev om mine juletradisjoner, hva som får meg i julestemning, tips til julekjole og tips på julefilmer.  Jeg laget også utrolig gode kanelknuter som jeg delte med dere her på bloggen. Jeg farget håret mitt mørkebrunt og var klar for en ny epoke som brunette. Julaften ble feiret hos svigerforeldrene mine , jeg jobbet hele romjula på eldrehjemmet og vi avsluttet året hjemme hos mine foreldre på nyttårsaften.

De siste månedene har jeg skrevet disse innleggene om hva jeg ønsker å gjøre med tanke på både mål og ønsker for denne måneden. Nå har vi kommet så langt at vi har startet på et nytt år,  med nye muligheter. Jeg syns det er så koselig å sette seg små mål fremfor store mål, ettersom det gir mestringsfølelse. Dette er noe som funger for meg, og dette er noe jeg kommer til å fortsette med, og jeg tenker det er bedre med små mål enn store som ikke kan gjennomføres. Her kommer målene mine for Januar.

MÅL FOR JANUAR 

📌 Dra ut og spise en kveld med mannen! Koselig måte å starte året på å dra på date-night med mannen min på en av de lokale spisestedene i området her. Ettersom vi ikke var av de som gikk så utrolig mye på Restaurante i fjor.

📌 Komme inn i sunne rutiner igjen på matfronten. Jeg har spist så vanvittig MYE dritt den siste måneden, og ettersom jeg på ingen måte har planer om å bruke kveldene mine på treningssenteret i nærmeste fremtid, må jeg gjøre noe med matvanene. Godteri byttes ut med frukt og pizzabakeren byttes ut med hjemmelagde måltider.

📌 Spare penger, er noe både jeg og mannen har gjort en avtale om at vi skal gjøre i år og da mener jeg at vi skal spare mer enn i fjor – noe som jeg såg på som lønnsom i fjor, så da blir det enda mer lønnsomt i år. Det blir ikke å handle verken nye klær eller ting vi IKKE trenger. Det eneste som står på JA listen over innkjøp dette året blir matvarer og bensin – og om det skulle skje noe uventet.

📌 Legge bort mobilen oftere å bli flinkere til å skille jobb og privatliv om dagene er et mål jeg ønsker å jobbe mot. Det gjelder vel egentlig også MacBook og iPad, men dette gjelder spesielt når jeg og mannen har kvalitetstid med mannen min eller når vi har besøk.

📌 Rydde bort julepynten, dessverre! Buuu-huu! Nesten litt kjedelig og jeg gruer meg litt, med tanke på alt jeg skal ta ned ettersom jeg brukte flere timer på pynte rundt omkring i leiligheten. Uansett det er bare 11 måneder til jeg kan ta det opp igjen. Hi Hi.

📌 Lag enda mer mat. Siste halvåret av 2018 fikk jeg gnisten på å bake både boller og brød, og grunnen var at jeg ikke drepte deigen hver gang jeg prøvde. Jeg har en plan om at jeg skal lage enda mer mat, slik jeg gjorde i 2015/2016 sammen med mannen min.

📌 Feire bursdager, og det er rett og slett for Januar måned består av mange bursdager i familien, og det er alltid koselig med bursdager. Selvfølgelig elsker jeg spesielt de bursdagene jeg får laget i stand til – men å dra i selskap, møte venner og familie er det fineste.

📌 Strikking er noe som har blitt plantet i fingrene mine, og høsten 2018 strikket jeg hele 15 gensere som ble levert i julegaver rundt omkring til både familie og venner. For øyeblikket har jeg fremdeles genseren til søsteren min på pinnene ettersom hun har bestilt en med meg. Jeg har også flere andre strikkeprosjekt fremover, blant annet en NY Mariusgenser + lue, Islender og litt forskjellig annet.

Mine hverdagsmål for Januar, har dere satt dere noen mål?
Ha en fin Torsdag alle sammen – snakkes vi senere!

GRATULERE MED DAGEN LENE & ANITA 

I dag har to av mine fantastiske svigerinner bursdag, og de fortjener et eget innlegg her inne på bloggen. Fra dagen jeg kom inn i familien har de tatt meg i mot med åpne armer, vi koser oss i hverandres selskap, men vi kan også krangle som søsken ofte gjør. Uansett håper dere får en fantastisk dag og vi gleder oss til å feire dere. GRATULERE MED DAGEN!

 

GRATULER DEM MED DAGEN, ALLE SAMMEN! 

JANUAR

Vi startet det nye året hos svigerforeldrene mine i Ørsta,  der vi hadde en fantastisk nyttårsfeiring sammen med dem. Vi møtte en hel gjeng med de som bor i nabolaget til svigers, der vi utvekslet klemmer og sa “godt nyttår” før vi gikk til oss selv. Januar ble fylt med fine turer ute i frisk luft, der vi pakket både utstyr til bålbrenning og pølser som vi grillet på spyd. Vi hadde flere fine turer både sammen og med flere. Vi var også invitert i 2 dåper, både for Tobias og Mina – ettersom vi ble tante & onkel i Oktober 17 til dem.

FEBRUAR

Jeg opplevde å starte februar måned med skrivesperre, og det ble lite oppdateringer på bloggen. Den kom tilbake etter noen uker, og vi startet med en tur ut i frisk luft for å spise utrolig god turmat i nærområdet. Der vi koste oss ute en liten stund. Vi la ut litt matoppskrifter på bloggen og jeg skrev min faste “spalte” om hva jeg kunne tenke meg å gjøre i februar måned.  Jeg postet også “save the date” kortene på bloggen til bryllupet og vi avsluttet måned med å gå på kino “fifty Shades of Grey” .

MARS

Jeg startet også denne måneden med lite motivasjon for blogg, men den kom tilbake etter litt, og jeg begynte å blogge igjen 6 Mars. Jeg laget et innlegg om hva jeg ønsker å gjøre i Mars Måned. Jeg var flere dager på skolen, denne måneden – og jeg opplevde det å forsove meg, men jeg rakk både fergen og skolen i tide uten å få anmerkning. Det var den årlige påskeferien i gang, og vi dro på fjellet sammen med søsteren til mannen min og vår destinasjon var Åmskaret.

APRIL

Påskeferien fortsatte i April, og vi dro på Marias  med familien min og spiste god middag. Jeg begynte å bli syk og det var ikke særlig god timing. Det var også lite blogging denne måneden, der jeg publisere 2 innlegg. Så motivasjonen var på bunn.

MAI

Startet denne måneden med at jeg ble overrasket av forloverne mine og hele vennegjengen min med at de arrangerte et utdrikkingslag for meg. Jeg hadde verdens kjekkeste dag og alle minnene ble lagret i minnebanken. Jeg slet også med ekstremt gangsperre i en uke etter, ettersom vi hadde hatt time på Stamina med Belinda, svigerinnen min som personlig trener.

JUNI

Her startet jeg måneden med å dra på spontan jentetur til Ulsteinvik med Karianne og Ann-Kristin ettersom de ønsket å finne seg kjole til bryllupet mitt. Jeg og mannen var også veldig sporty denne måneden vi dro opp på Brekkeheida flere ganger både alene og med familie. Dro også på Helgehornet med Karianne denne måneden, og i midten av måneden dro jeg og mannen opp til Grinda flere dager på rad for å sette en ny rekord.

HVORDAN HAR DERES MITT 2018 VÆRT? 
DEL II KOMMER SNART 

Takk for nå 2018, og takk for alt vi har fått opplevd sammen dette året. Det har vært litt av et år og denne nyttårsfeiringen ble feiret hjemme hos mine foreldre. Jeg kan meddele at dette var en fantastisk nyttårsfeiring. Dessverre går disse fridagene over på et blunk, men jeg kan ikke annet enn å smile fra øre til øre. Uansett jeg hadde en fin slutt på 2018. Så la oss starte på 2019 med et smell.

GODT NYTTÅR ALLE SAMMEN 💥