I dag er det morsdag, og hele uken i forkant har det frydet av nydelige blomster og presanger som kan pakkes inn i silkepapir. Du ser det både i avisene, butikkvinduene, alle de ulike annonser med forskjellige tilbud og gode tips om på hva du kan kjøpe til mamma gjerne uker i forkant av dagen.

Fra jeg var liten og helt siden jeg gikk på søndagsskolen har vi alltid lært at det er tanken som teller, og det trenger ikke være dyre gaver, men et fint kort på morsdagen om hvor mye hun betyr. Det var da hvertfall slik når jeg vokste opp, men alt forandrer seg med tiden. Hvor ble det av dagen at du kan gi mamma en fri-dag? En dag der du kan gjøre det som hun egentlig bruker å gjøre? For alt det du gjør og selvfølgelig ikke bare på den ene spesielle dagen hvor mamma er i fokus. Gjør mamma glad uansett hva. Så istedenfor å springe på butikken kjøpe dyre gaver, kan du heller kjøpe blomster til henne, gi henne en fin tegning eller kort, gi henne frokost på sengen, invitere henne med ut på tur, snille barn gjennom dagen og invitere henne med ut på kafe eller resturante. 

For er det noe jeg har lært de siste årene, så er det at det er mer omsorg og kjærlighet i noe av det du lager selv, enn hva du kjøper! Bare la fantasien og kreativiteten slippes løs. Jeg skal da ærlig innrømme at jeg har gått sammen med søskene mine denne gangen for å feire vår mamma på morsdagen, og vi har invitert henne med på resturante og vi spandere en bedre middag på henne. 

HVA SKAL DU GJØRE FOR MOREN DIN PÅ MORSDAGEN? 

Da var Januar over for denne gang! Tiden går virkelig så fort, og selvom jeg har ligget syk halve Januar, er jeg endelig på beina igjen og kan begynne å leve igjen. Denne måneden har allerede fått litt gjøremål, og jeg gleder meg å gå dypere inn i disse målene og gjøremålene som jeg har satt meg denne måneden. 

… Det er jo morsdag denne måneden, så her har jeg og søskene mine bestilt bord på Tandoori Mix i Ørsta, for og feire mamman vår. Det blir nok koselig, og en veldig grei måte å gjøre det på også syns jeg.

… Feire Valentines Day med mannen. Vi er utrolig trøtte etter jobb om dagen, og har faktisk ikke klart å dra ut for å kose oss en eneste dag i Januar, samt så dukket jo denne sykemeldingen opp og det ble en del kvelder hjemme i vær vår ende av sofaen. Storkoser oss i hverandres selskap hjemme også, selvom det gjør noe ekstra å dra ut å spise og hygge oss. 

… Gå turer ute i naturen opptil flere ganger i februar måned, og det må jeg bare klare dere. Jeg har rett og slett innsett at prosjektet mitt om å spise sunt, trenger en kickstart. 

… Det strikkes som det suser, og målet mitt er å bli ferdig med den aller første julegaven i 2020 (kan dessverre ikke røpe hva det er jeg strikker før senere, ettersom vedkommende jeg strikker til – muligens leser bloggen). 

… Lese en god bok som jeg kan forsvinne i når jeg trenger en “time-out”. 

… Bruke mer av tiden min utendørs. Noe jeg er ekstremt dårlig på, er å komme meg ut – gjøre andre ting enn bare å sitte hjemme i sofakroken. Derfor har jeg tenkt til å gi meg selv en utfordring; å være mer ute.

… Bli enda mer strukturert og organisert. Hver morgen vil jeg lage en ‘to-do’ liste, og den skal gjøres ferdig hver eneste dag. Jeg hater følelsen av å henge bakpå, så nå er det slutt på å utsette ting.

… Rengjøre bilen, den har ventet lenge på det – har faktisk ikke ryddet den siden i fjor! 

… Her kommer det viktigste punkte altså, jeg må drikke mer vann! Jeg er så flink til å glemme det utover dagen og jeg er 100% sikker på at det gjør meg ekstra trøtt mot slutten av dagen pga mangel på vann. 

… Jeg prøver igjen… Holde godterispisingen til helgene. Det er bare helt utrolig at jeg ikke klarer å forholde meg til denne regelen en eneste uke. Ikke én uke har jeg klart dette, og med “helg” så mener jeg både fredag, lørdag og søndag.

HVILKE PLANER HAR DERE DENNE MÅNEDEN ?