Da setter vi i gang årets julekalender dette året, og premien idag er sminkeprodukter fra MakeupMekka til en verdi av 897kr. Det jeg trenger at dere skal gjøre for å være med i årets første kalenderluke er og skrive “jeg er med og brukernavnet deres på Instagram” i kommentarfeltet og følge meg på Instagram.com/gunnnis. Vinneren trekker jeg søndag 2. desember – og håper flest mulig kan tenke seg å delta på denne julekalenderluken. GOD ADVENTSTID!

Vinneren av Julekalenderluke 1 er : Emma Linnea 
Vinneren blir trukket ved bruk av RANDOM.ORG

… som alltid! Hehe.. Neida, i år derimot kom julepynten opp allerede igår. Syns dere det er tidlig? Dere som har fulgt meg og bloggen i noen år vet at jeg elsker julen og tidligere har pyntet juletreet i begynnelsen av desember. Valgte jeg allerede å få det opp idag. Jeg fikk også opp julelysene som egentlig kom opp for omtrent 3 uker siden, men de ble ikke tent før sist helg. Ettersom bakken er hvit og gradestokken har sunket ned til rundt minus fem får jeg skikkelig julestemning. Jeg fikk faktisk såååå julestemning at jeg fant frem spillelisten min med julesanger på Spotify. 

Jeg er som et lite barn når det kommer til julen, julestemning og desember med pakkekalender, tradisjoner og julekalender på TV. Fremover kommer jeg til å pynte bloggen med mange innlegg om hvordan vi kommer til å bruke måneden og hvordan vi kommer til å feire julen og nyttår sammen – og dette blir første julen sammen som ektepar. Jeg har tenkt å dele litt tips med dere. Dersom dere skulle ha noen ønsker om både juleoppskrifter, tips, gaver og eller uansett hva dere tenke dere at jeg skal blogge om, kanskje noe dere savner? Vær så snill og legg igjen en kommentar til meg om akkurat dette. 

Tenk, det er bare en dag igjen til 1 desember, og tre dager igjen til første søndag i advent. Vi skal også ha julekalender hjemme hos oss som jeg har laget til både meg og mannen min – den er full med koselige juleaktiviteter og noe ekstra fint. Jeg husker selv ikke hvilke aktiviteter vi har for de enkelte dagene så det blir like morsomt for meg som for han. Første juleposten blir postet snart. 

HVILKE PLANER HAR DERE FOR DERES DESEMBER? 

Da har vi følgt farmor til siste hvilested, og det var en nydelig begravelse – som jeg satser på at farmor satt pris på om hun hadde fått deltatt i den selv. En trist dag, men mange gode minner å dele som vi har fått oppleve med både farmor, farmor og farfar og andre familiemedlemmer ble mimret tilbake senere på dagen. Sermonien var flott – og den passet akkurat farmor. Når vi skulle lese opp de nydelige bukettene som skulle ligge på kisten, skulle hele familien samles oppe ved alteret å stå sammen som en stor familie, noen leste og de andre skulle være der som støtte. Jeg skulle lese et dikt og det som sto på kransen fra barnebarna – innerst inne trodde jeg ikke at jeg kom til å klare å gjennomføre, men det gikk fint. 

​Hjertet som banket for alle har stilnet av. To flittige hender er foldet, som aldrig tok, men gav. Verdig du gikk gjennom livet, var trofast, ærlig og snill. For alt du var for oss alle, Hvil i fred kjære farmor og mormor. 

Takk til alle som gikk sammen med oss til farmors siste hvilested. Farmor var omsorgsfull, og alle hun var glade i, kom før henne selv. 

❤️ KJÆRE FARMOR ❤️

Jeg syns det er så rart å vite at du lenger ikke er her sammen med oss, og at vi snart nærmer oss slutten på år 2018 og du ikke får oppleve det. Det var din tur til å ta turen videre og få møte farfar igjen. Er noe jeg skal være glad for så var det at jeg fikk besøke deg bare noen få dager før du forlot oss. Men det blir rart å ikke kunne se deg, snakke med deg – selvom det bare er jeg som snakker og du smiler å ser på meg med store øyne.  Men, farmor jeg må si jeg føler meg heldig som har kunne fått hatt deg helt til nå – selv om det er det mest forferdelig å miste en så god farmor i livet. For en slik farmor som deg, skulle alle hatt.

Jeg har fått vokst opp sammen med deg, og du har vært der gjennom hele oppveksten min. Å være hos farmor og farfar som liten, var min greie og det at dere ikke bodde så langt unna heller, gjorde det bare enklere å kunne være så mye sammen med deg. Når jeg begynte på barneskolen og ingen var hjemme – så var det bestandig å dra til farmor. og farfar etter skolen. 

Det å overnatte hos farmor og farfar var det kjekkeste. Selvom det kanskje ble litt folksomt for deg så gjorde det deg ingenting. Jeg var aldri alene på disse overnattingene, enten det var alene eller sammen med mine yngre søsken så vartet du oss alltid opp. Slik som du alltid pleide å gjøre. Husker spesielt at jeg var stor fan av å kle meg ut så det ble farfars hat og sko samt farmors veske.

Jeg husker spesielt de ukene når jeg hadde praksis for eldre på skolen, og vi fikk velge mellom sykehjem og å være hos farmor/farfar. Jeg valgte den gangen å være hos deg – for jeg hadde ingen planer om å jobbe med eldre (helt til nå). Jeg avtalte med deg at jeg skulle komme å vaske for deg, lage middag og vi skulle kose oss. Det ble heller at du hadde vasket før jeg kom, du hadde laget middag – så det ble bare til at vi koste oss sammen. For det eneste du ville var å ha besøk. Akkurat nå er jeg så glad for at jeg valgte akkurat denne praksisen / utplassering, og jeg angrer ikke et sekund. 

Idag skal vi følge deg til siste kvilested, og du skal få ligge sammen med farfar og dele grav side om side. Jeg vet du har lenge lengtet etter farfar. Når du forlot oss 25. oktober tenkte jeg bare – nå får du endelig hvile, du slipper smerter og du får møte farfar. Vi snakkes. 

TAKK FOR ALT DU HAR GITT MEG I LIVET, OG TAKK FOR AT DU VAR DEN DU VAR! 
❤️ JEG VIL ALLTID VÆRE GLAD I DEG ❤️

✝️ KVIL I FRED ✝️
1930 – 2018

Jeg klarer liksom aldri å bli enig med meg selv – om jeg klarer å fullføre de målene jeg setter meg i begynnelsen av hver ny måned. Høsten har virkelig gjort sin ankomst for fullt, med sin kalde, friske luft, fargerike blader på trærne og dårlig vær som gjør det ekstra koselig å være inne. Vi har også allerede fått oppleve minusgrader som har sunket helt ned til -5 – men hey, i går derimot var det kommet opp allerede i 13 plussgrader. Er det rart vi ender opp med influensa flere av oss når temperaturen er så varierende som nå? 

10 TING JEG VIL PRØVE Å GJØRE I NOVEMBER

  1. Som dere vet kastet jeg meg på et strikkeprosjekt forrige måned, og i november har jeg som mål å bli ferdig med den til 1. desember. Hva er vel hyggeligere enn å pakke seg inn i en myk og deilig genser man har strikket selv? Jeg har så mange prosjekter som må bli ferdig til jul og mannen har også sagt at han tror jeg har tatt meg vann over hodet når det gjelder all denne strikkinga, og han er redd for at jeg skal slite meg ut – men det er rett og slett avslappende og nesten som en type indre ro, akkurat som meditasjon. 
     
  2. Invitere venner på besøk har jeg vært dårlig til de siste månedene, men det blir slik når venninne mine bor et stykke unna meg. Den ene nære venninnen min som bor i nærområdet jobber ofte når jeg har fri og jeg jobber når hun har fri – så da er vi like langt. Uansett, dette skal og vil jeg prøve å få til / bli flinkere til fremover – men dere? Jeg lover dessverre ingenting. 
     
  3. Gå flere turer både på dagtid og kvelden ute i den friske høstluften. Reiner snøen snart melder sin ankomst og jeg vil gjerne prøve å gå ut mye før den sier Hallo? Det er så viktig med frisk luft og fysisk aktivitet – samt frisk luft er godt for både kropp og sjel.
     
  4. Planlegge hele desember måned, med tanke på både gjøremål og hva som skal gjennomføres. Samt klargjøre julekalenderen til mannen, og finne frem de koselige julefilmene som virkelig er et must å få sett før selve julekvelden. Det bringer bare frem gode gamle barndomsminner. Samt prøve å se en julekalender episode, serie hver eneste dag i desember frem til 24. Min favoritt er Amilies jul, Skomakergata og jul i blåfjell. Er ikke det koselig? 
     
  5. Komme meg til frisør før jul og julestress hos frisørene? Jeg skulle egentlig i oktober etter at vi kom hjem fra bryllupsreisen, men så ble jeg syk – og måtte melde avbud på timen. 
     
  6. Levere gode innlegg på bloggen. Helst to daglig, men minimum ett om dagen!
     
  7. Nå skal jeg begynne ordentlig å kjøpe inn årets julegaver! Det er så gøy! Jeg har satt av masse penger i løpet av hele året til nettopp julegaveshoppingen, så jeg har mye å gå på. Da er det bare å klikke hjem alt mulig fint! Det innebærer også at jeg må lage en liste over julegaver, hvem som får hva og arkivere det i en perm senere. Like kjekt å se tilbake på hva vi ga de tidligere årene. Det er ikke lenge igjen til jul nå. 
     
  8. Ta bilder til årets julekort, slik de blir sendt ut tidlig i Desember. Hvor koselig er det ikke å få et julekort i posten rett før jul? 
     
  9. Ha et ryddig hjem. Målet er å vaske alle skuffer og skap i leiligheten, og ta en skikkelig vask i kjøleskapet og ovnen (før jul). 
     
  10. Mer offline. Sist men ikke minst, legge vekk mobilen og sosiale medier når jeg har kvalitetstid med mannen, om det så bare er å se en film eller gå ut på middag. Jeg sjekker alltid facebook, instagram og snapchat. Noen ganger er det unødvendig.

HAR DERE NOEN MÅL FOR NOVEMBER? 

 

W E L C O M E  N O V E M B E R 

 

November allerede!?!? Tenk det, det er ikke hvilken som helst måned heller, måneden før jul og desember!  Nå er Halloween over og vi kan endelig begynne å glede oss ordentlig til jul. Jeg liker rett og slett denne tiden av året, spesielt for den er utrolig koselig med mørke høst og  vinterkvelder. Frostrøyk ut av munnen, varme vinterjakker, roser i kinnene, mørkere og koseligere kvelder inne, nydelige juledekorasjoner og utstillinger i butikkene … og det er så mye mer verdt å nevne! Jeg elsker å kose meg, og november er tiden for akkurat det! Jeg blir så glad av å se at alle butikkene har tatt inn julepynt også. Det er så koselig! 

HVILKE PLANER HAR DERE FOR NOVEMBER ?