JULI
Denne måneden startet med lite oppdatering på bloggen fra min side, og det resulterte at jeg ikke brukte speilrefleksen den første delen av måneden. Vi gikk rett og slett å bare trippet på å skulle få ta over vår første leilighet i midten av Juli. Jeg og kjæresten 1 års dagen vår sammen med overtakelse av nøkkelen til leiligheten. Vi handlet inn det viktigste av hvitevarer som vi trengte, og fikk tak i det meste selv med leveringsfrist etter at vi kom hjem fra sommerferie med foreldrene mine. Vi nøt noen late dager med bassengkanten på ferieparadiset i Tyrkia, og jeg fikk vise kjæresten hvor vi brukte å være på ferie.

  

AUGUST
Vi startet denne måneden med å ta en roadtrip til Rosenes by, Molde – hvor det er flere år siden (tror jeg var 15 år). Vi fikk sett oss litt rundt, før vi reiste tilbake til Ålesund for litt shopping av nødvendige husholdningsartikler som både vaskepulver, vaskemiddel og oppvasktabletter på RUSTA! Allerede 3 august fikk vi leveranse på tørketrommel og vaskemaskin, og både foreldrene mine og svigerfar kom for å hjelpe til med installasjon av denne. Jeg var også ganske sporty denne måneden, og ble ofte med Karianne på tur rundt i nabolaget. Dagen etterpå var vi på fisketur i Austefjorden sammen med svigerforeldrene mine, og selv uten fiskelykke. Vi laget også vårt første hjemmelagde måltid, ettersom vi tidligere hadde vært både på middag hos mine foreldre og svigerforeldrene. Vi hadde også besøk av vennepar av kjæresten denne måneden, og det var koselig – der av igjen at jeg gleder meg til en repeat. Vi arrangerte også familieselskap i slutten av måneden for svigermor etter som hun fylte år denne måneden, og det ble en overraskelsesfest  for henne. Dagen etterpå hadde vi innflytningsfest i leiligheten der vi inviterte nær familie og nære venner. 

SEPTEMBER
Dette ble en rolig start på denne måneden også, der jeg tok meg flere dager med bloggfri. Der jeg startet midten av måneden med en tur til Kalsethola sammen med Karianne. I slutten av måneden startet kjæresten på arbeid igjen og jeg ble mye hjemme alene på dagtid, og som den morgenfuglen jeg er, klarte jeg ikke gå å legge meg igjen selvom kjæresten dro ut av døren allerede kl. 07.00. Vi inviterte også både foreldrene mine og svigerforeldrene over på kveldsmat siste dagen denne måneden. 

  

OKTOBER 
Denne måneden er min favoritt måned, og kanskje ikke bare fordi jeg har bursdag? Jeg elsker bursdager og spesielt min egen, ettersom det er en dag som handler om bare meg og hva jeg ønsker å bruke akkurat denne dagen til. I år valgte jeg og samle hele gjengen på bursdagsfeiring hjemme i leiligheten vår, og jeg tenker at vi skal prøve å ha det til en tradisjon og invitere hjem på familieselskaper. Søsteren min hadde bursdag i slutten av oktober, og fekk servert den beste gaven en jente kan ønske seg, og det var nemlig en flyreise til Dublin. 

  

NOVEMBER
Jeg startet denne måneden med å fortelle om hvilke planer jeg hadde for denne måneden, og jeg fant ut at strikking var ganske gøy samtidig som jeg såg flere sesonger med The Vampire Daries! Jeg laget også Video: Apartment Tour, og vi feiret med en romantisk kveld at vi hadde vært forlovet i 1 år, og vi avsluttet november måned med juleverksted sammen med alle de fine niesene og nevøene våre som blir en staslig tradisjon fremover, ettersom også de voksne hadde det like gøy som barna. 

  

DESEMBER
Jeg startet denne måneden med å prøve å gjennomføre en julekalender, som ikke gikk som forventet. Det var lite påmeldte – og jeg må si at jeg ikke tror det blir flere julekalendere på bloggen videre. Jeg skrev om mine juletradisjoner og at jeg føyet til kjærestens juletradisjoner på bloggen. Jeg skrev også om mine 9 julefilm favoritter, og om turen vår til Dublin sammen med lillesøster der vi opplevde mye på den korte perioden vi befant oss der. Dette året feiret jeg jul for første gang borte fra barndomshjemmet og feiringen var hjemme hos svigers på julaften. Nyttårsfeiring ble hjemme hos mine foreldre der vi var en gjeng på totalt 7 stk. En fin kveld for å avslutte 2016, og en fin måte å starte året 2017. 

  

HVORDAN HAR ÅRET DERES VÆRT? 

 

Åh, Snapchat synes jeg er SÅ GØY! Spesielt alle disse forskjellige filtrene. Her har dere noen bilder fra Snapchat den siste tiden her, og disse bildene måtte jeg virkelig bare legge ut her på bloggen. Snapchat har så mange nye oppdateringer foran seg, så jeg gleder meg virkelig til å se utviklingen fremover. Jeg bruker appen daglig og det går ikke en dag uten at jeg sender bilder til alle vennene mine. En fin måte å ha holde kontakten med venner du sjeldent ser og snakker med – ettersom en bor på tvers av landet. 

  
    
  

HVA HETER DU PÅ SNAPCHAT? 

JANUAR 
Jeg startet året sammen med kjæresten og hans familie, og der vi et forsøk prøvde å være sporty i starten av det nye året. Her var planen allerede at alt av sosiale medier skulle brukes ( Instagram, Snapchat og Blogg ). Jeg noterte meg også ned noen punkter om hvilke mål jeg hadde for denne måneden, og ettersom søsteren også fikk meg på tanken om å lage videoblogg om den som gikk rundt på internett om The Jelly Bean Challenge og som er en Challenge jeg ikke kommer til å prøve å ta igjen noen sinne. Allerede 6 Januar var jeg tilbake på skolebenken, etter en lang og deilig juleferie. Jeg og kjæresten var også veldig flinke til å lage god mat til familiene, ettersom vi hadde god nok fantasi og brukte ofte siden til matprat på å lage gode måltider i hele Januar ☺️

  

FEBRUAR
Februar ble en rolig måned for både meg og kjæresten. Vi startet hele måneden med at vi var på komikershow med Ørjan Burøe og Ole Soo på Studenthuset Rokken, og selvfølgelig ble det med romantisk middags date på Rosabella i Ørsta etter showet. Bloggen fylte forresten og 7 år dette året og det måtte feires med ballonger. Kroppen valgte også å takke for seg og jeg ble sengeliggende i over 1 uke, så da fikk jeg kjenne på følelsen hvordan det var å være skikkelig syk og ble sykemeldt fra både skole og jobb. 

  

MARS
Denne måneden skjedde det mye, og vi startet måneden med å dra på Ravi konsert i Fosnavåg. I midten av måneden reiste jeg på studietur med klassen i BLUFMM, og destinasjonen var Danmark. Jeg har ikke vært i Danmark tidligere, så dette var stas. Jeg fikk oppleve mye på den ene uken jeg befant meg i Danmark og jeg kan si at jeg ble desidert blakk på disse dagene. Jeg fikk også oppleve Strøget i Danmark for første gang, og vi avsluttet hele studieturen på TGI Fridays som et felles måltid sammen med hele klassen. Jeg fikk også oppleve på flyreisen hjem hvordan det var å bli sittende i uten å vite noe siden flyet var forsinket. Rett over helgen dro jeg og kjæresten på en aldri så liten påskeferie på Hotell Alexandra i Loen, og hadde oss noen fine dager der sammen før vi inviterte hele familien på middag i Stryn. 

  

APRIL
Denne måneden var ekstremt stille, og det var lite som skjedde. Bortsett fra at i slutten av måneden var i konfirmasjon til niesen vår, som hadde konfirmasjonsdag og vi fikk feire dagen sammen med henne og hele familien. Det var en fantastisk dag, og mange flotte bilder ble tatt av henne. 

MAI
Startet med at jeg og kjæresten reiste til Spania, ettersom vi skulle bo i leiligheten til svigerforeldrene mine. Vi hadde en fin uke der nede med mange gjøremål og det ble dessverre mer regn på oss denne uken vi var der nede enn solskinn, hadde muligens to ettermiddager der vi fikk sol og 30 grader, så vi fikk litt basis farge på kroppen. I slutten av måneden ble det holdt avslutningseremoni for avgangsstudentene ved barnehagelærerutdanningen ved Høgskolen i Volda, og jeg var en av disse – vi fikk diplom og det er vennskap som lever lenge her sammen med oss. Vi avsluttet siste dagen i måneden ved å gå på fjellet. 

  

JUNI
Her startet jeg måneden med bloggfri etter noen dager med både skriftlig og muntlig eksamen for meg. Og jeg startet opp hele måneden med en tur på go-kart banen for første gang med fagforbundet Ung Herøy. Noen dager senere dro jeg på kino sammen med en fin gjeng og vi fikk med oss et helt halvt år som hadde premiere denne dagen, og ved innleid fotograf til filmen ble det tatt et fint bilde av meg og gjengen jeg gikk sammen med på kino. Ettersom både jeg og kjæresten også elsker grillmat, så var det virkelig ikke vanskelig å velge hvilke middag vi skulle kjøre når det solen og varmen meldte sin ankomst. Så kom den største nyheten av dem alle i slutten av måneden slo vi på stortrommen og kjøpte oss vår første leilighet. 

  

HVORDAN HAR DET FØRSTE HALV ÅRET DITT VÆRT ? 
MITT DEL II KOMMER STRAKS 
 

🎄 JEG ØNSKER ALLE MINE FANTASTISKE LESERE GOD JUL! 🎄

🎄 HVOR SKAL DERE FEIRE JUL I ÅR? 🎄

Jeg føler at de siste dagene har vart såå lenge! Muligens fordi jeg er så giret på at det snart er jul! Det kribler i hele kroppen her jeg sitter hjemme i sofaen. Denne uken har virkelig vært gode, selvom jeg føler at dagene er alt for lange! Tirsdag denne uken inviterte vi både familien min og foreldrene til kjæresten over på middag, hvor vi hadde en hyggelig tid sammen der vi byttet gaver og hadde det koselig i hverandres selskap.  Nå har vi kommet til svigerforeldrene mine, og det er vi skal tilbringe julen her borte. Det er stort for meg å feire julen borte i år, ettersom jeg har feiret jul hjemme hos mamma og pappa helt siden jeg ble født 🎄🎄 
Håper alle får en fin lille julaften, så snakkes vi senere! 

 

🎄🎄 JEG ØNSKER ALLE MINE LESERE EN GLEDELIG JUL 🎄🎄

HVOR SKAL DU FEIRE JUL I ÅR? 

UKENS HUMØR
Julestemning og reisefeber har vært på agenda hele denne uken, ettersom det nærmer seg jul og siden vi reise til Dublin denne uken. Vi hadde en helt fantastisk tur, spesielt den ene hele dagen i Dublin, var kjempe flott å få oppleve denne byen.

UKENS JULESTEMNING
Det må ha vært når vi gikk innom det fylte gatene med julemusikk og julepynt – greit at byen jeg kommer fra er pyntet til jul, men INGEN by hittil slår Dublin altså. Her virket det som de ikke gjorde annet enn å installere julepynt, og selv bilene dere var pyntet med både reinsdyr horn og nese på bilene, og det var søt altså. Julemusikken sto på i alle gatene, og det gikk ikke ann å ikke få julestemning i denne flotte byen. 

UKENS SPILLELISTE

Mi Julegave – Vassendgutane 
Da vet du at det er jul – Ylvis 
Under treet – Morgan Sulele 
Last Christmas – Cascada 

UKENS BILDE 

UKENS INNKJØP
Dressjakke med blomster og paljett-bukse fra Primark! Jeg som alltid går med ensfarget klær har nok gjort en motekupp denne vinteren, samtidig som jeg kjøpte meg paljett-bukse (noe som jeg har lyst på så lenge). 

UKENS MEST LESTE INNLEGG
Det må være innlegget som handler om konkurransen “vinn en personlig almanakk” Det kan dere lese HER. Kanskje det er noen av dere som enda ikke har meldt dere på konkurransen enda? 

AKKURAT NÅ
Slapper jeg av på sofaen hjemme hos foreldrene mine etter endt arbeidshelg på Resturante Fosnavåg Brygge / Hotel Neptun for denne gangen. Skal om ikke så lenge reise hjem til Volda for nok en ny uke, men før jeg kan lande på sofaen hjemme i leiligheten skal vi en tur innom svigerforeldrene mine, ettersom vi ikke har sett dem siden før vi reiste til Dublin, og jeg har heller ikke vært hjemme i leiligheten siden tirsdagsmorgen. 

 

TAKK FOR EN FIN UKE ALLE SAMMEN <3 OG TAKK FOR ALLE KOMMENTARENE!
HÅPER DEN NESTEN UKEN BLIR LIKE FIN SOM DENNE! 

1. Gløgg eller kakao? 
Jeg har aldri vært stor fan av gløgg, og da velger jeg å heller si kakao. Jeg har smakt gløgg, og jeg klarer bare ikke smaken! 

2. Hva gleder du deg mest til med julen? 
Å være sammen med de jeg betyr mye for meg, og se gleden i øynene på de som får en julepresang – gleden er å gi ikke å få! 

3. Ekte eller plastikk juletre? 
Jeg har aldri hatt ekte juletre, så for min del er det plastikk som gjelder! Det gikk jeg selv til innkjøp av i år når jeg skulle kjøpe mitt egen juletre sammen med kjæresten. Jeg syns det egentlig er like greit, selvom lukten av et ekte juletre er en god lukt som minner om mye julen. 

4. Favoritt julesang? 
Desidert favorittsang (siden i fjor) er selvfølgelig Under treet med Morgan Sulele! Den gikk på repeat hele fjorårets, og det gjør den i år også. 

5. Hvilke lukter minner deg om julen? 
Klementiner er den beste lukten som minner meg om jul og pepperkaker! Samtidig så minner pinnekjøtt lukten meg på at det er jul når du kjenner lukten i hele huset gjerne flere søndager i desember, og på selve julekvelden. Jeg virker elsker lukten av pinnekjøtt og jeg gleder meg som et lite barn hver gang. 

6. Hva ønsker du deg til jul? 
Den er vanskelig … jeg føler jeg har så mye, at jeg egentlig ikke trenger noe (spesielt til meg selv), så jeg velger heller å ønske meg praktiske ting som utstyr til kjøkken, interiør til hus og hjem, gavekort til forskjellige butikker, osv. 

7. Har du begynt å kjøpe julegaver / er du ferdig? 
Jeg mangler 2 julegaver, som jeg skal få fikset på mandag – og da gjenstår det bare å levere ut julegavene til alle som skal få julegave med oss i år.

8. Favoritt julefilm? 
Tre Nøtter til Askepott, den må jeg få med meg hver eneste juleaften ettersom det er en tradisjon for meg å kunne sitte hjemme i sofaen med julestrømpe og se både Tre Nøtter til Askepott og Reisen til Julestjernen. Dessverre må jeg endre litt på den tradisjonen i år, men da får jeg ta det igjen til neste år, er ikke være med det. 

9. Favoritt julegodteri? 
Det må være sjokoladen fra Lindor ‘ Lindt. Den selges i Norge, bare ved juletider samtidig som jeg er veldig glad i smågodt i julen. 

10. Kjøpe eller lage julekaker? 
Jeg kjøper aldri julekaker / julemenn på butikken! Så her går jeg får ekte vare og baker julekaker selv, og ved hjelp fra både mamma og svigermor. 

11. Favoritt julekaker? 
Brune pinner er en stor favoritt hos meg – ettersom mamma alltid lager dette til meg (på bestilling). 

12. Beste juleminne? 
Den var vanskelig, og det er for at jeg har så mange juleminner – så jeg klarer virkelig ramse opp et eneste favoritt juleminne! Men jeg kan si at det å feire jul sammen med både min familie og kjærestens familie er den beste julen for meg. 

13. Fargede julelys eller hvite? 
Jeg har vokst opp med både fargede og hvite juletrelys på juletre, så hjemme hos meg og kjæresten kjører vi begge deler i år, ettersom vi skal lage vår egen tradisjon sammen, og for meg er det viktig med fargede julelys – og slik jeg har forstått det har de i aldri brukt det hjemme hos dem, så da er det kanskje ikke så rart at det fort var et spørsmål rundt tema julelys når vi skulle gå til innkjøp av det. 

14. Ser du på noen julekalender på TV? 
I år ser jeg ikke på julekalender på TV! Jeg ser på Julekalender på DVD, ettersom de har sluttet å sende de gamle gode julekalendere som: Jul i Blåfjell, Jul på Månetoppen, Amalies Jul og Jul i Skomakergata. Jeg ser selvfølgelig på The Julekalender ettersom den er den eneste julekalenderen som jeg egentlig kan se på TV i år. 

15. Hva spiser du på julaften? 
Jeg spiser pinnekjøtt, svineribbe, julepølse (medisterpølse), rabbestappe og  mår fra brudevoll.  

 

HVA ER DET DERE GLEDERE DERE MEST TIL NÅ I JULEN? 

Hei og god kveld, kjære dere! Da var vi tilbake igjen på hotellet etter en fantastisk dag her i fantastiske Dublin. Værgudene var på vår side denne torsdagen og vi fikk oppleve Dublin uten en eneste regndråpe. Å kunne være turister i ukjent by var ikke såååååå vanskelig som jeg egentlig hadde forestilt meg, og det gikk bedre enn forventet.  Fy så fint vi har hatt det til nå og dessverre tar dette eventyret snart slutt. Uansett hvor deilig det er å reise på tur, er det enda bedre å komme hjem til det kjente og kjære 🎄☺️

 
“Love Locks” on the Ha´Penny Brigde in Dublin ❤️

HVORDAN HAR DAGEN DERES VÆRT ?

God kveld fra Dublin! Altså, jeg var forberedt på at det skulle være kaldt her, men såå kaldt? Jeg er glad jeg pakket ned ulltøyet mitt i siste liten. Vi landet i Dublin allerede 11.30 (irsk tid), og vi har allerede fått litt tid til å utforske området litt siden vi hadde noen timer på oss før vi kunne sjekke inn på leilighetshotellet. Vi fikk sett oss rundt før det ble mørkt ute, og fikk litt mat i magen. Flyturen generelt til Dublin gikk egentlig helt fint, bortsett fra på siste flyturen da det ble sterk turbulens før landing på flyplassen. 

  

Nå er det ikke lenge til alle sammen skal finne den gode varme dynen, og vi har en ny dag som venter på oss her i Dublin. Vel, jeg kan egentlig ikke si stort om Dublin enda, men det jeg vet er at jeg er ekstremt glad for at jeg tok med meg regnjakka istedenfor vinterjakken på denne turen her. Vi snakkes senere, og ha en fin dag videre alle sammen. 

 

HVA HAR DERE GJORT I DAG? 
PS: JEG MINNER OM KONKURRANSEN “VINN EN PERSONLIG ALMANAKK” – TREKKES 23 DESEMBER!