Sparetiltak for studenter . . .

Categories HVERDAG

MATBOKS
Om du kjøper mat i kantinen hver eneste skoledag gå pengene fort. En sjokomelk koster 25 kr og hvis du kjøper en slik hver dag blir det 500 kr i måneden. I tillegg så kjøper du litt mat og litt mer når du er i kantinen. Et tips: ta med matpakke på skolen. 

NETFLIX/STREAMING
Jeg bruker netflix som koster 79 kr i måneden. Der ser jeg mange filmer jeg ønsker.  Jeg ser også filmer og tv-serier gratis på nett. For når en først går på kino blir det fort en stygg vane! Og en kino koster 100 kr og plutselig går du på flere kinoer i måneden. 

HANDLE PÅ SALG
Jeg er en av dem som elsker å shoppe klær til meg selv og det er jeg sikkert ikke alene om. Alle kjøper nye klær i blant og da er det best og spare så mye penger som mulig.  

TREN GRATIS
Et treningsprogram på treningssenter koster rundt 300-500 kr i måneden. De pengene kan du spare ved å jogge ute/inne og trene hjemme. Dere kan også følge flere treningsvideoer via youtube – en kan bli virkelig inspirert til å trene av det også! 

LAG ET BUDSJETT
Dersom du vil lage en oversikt over hvordan du skal fordele pengene i løpet av måneden, er det lettere å spare pengene. Dersom du ikke har oversikt over pengene er det lett å glemme brt hvor mye du kan bruke akkurat den måneden. ps : sjekk utskrifter for å se hvor alle pengene dine blir av. Jeg har nettopp startet med dette, og det har blitt mer kontroll over pengene du bruker.

BRUK STUDENTRABATTER
Det finnes tusen nettsider med forskjellige studentrabatter. Vi har Studentkortet og studenttorget

TA BUSSEN
Bensin (kan fort bli ekstremt dyrt i måneden). Det er derfor mye bedre og skaffe seg et busskort som koster 400 kr i måneden.

HAR DERE NOEN TIPS TIL MEG? 

4 kommentarer

4 thoughts on “Sparetiltak for studenter . . .

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *