Hvorfor du bør velge barnehagelærer?

Categories HVERDAG

Barnehagelæreryrket er et yrke som krever mye av deg, og som vil gi deg enda mer tilbake. Det er en jobb du blir stolt av, og der din innsats og kunnskap hver eneste dag er en enorm betydning. Du får en lederutdanning med kompetanse vi får stor bruk for. . . En barnehagelærer legger til rette for omsorg, lek og læring. Engasjerer og motiverer til utvikling og utfoldelse i trygge omgivelser. Din kunnskap, trygghet og kompetanse er grunnlaget for livslang læring. Grundig fagkunnskap og praksis vil sammen med en god profesjonell støtte deg på veien mot å bli en god barnehagelærer. Barna trenger kunnskapsrike voksne som kan å lære til andre. .

BARNEHAGELÆRER ER FANTASTISK JOBB, OG DU LÆRER NOE NYTT HVER ENESTE DAG I LIVET DITT!

Jeg går første av treåing bachelorgrad på Høgskolen i Volda! Utdanningen er treårig bachelorgrad på 180 stp. = 150 stp. + 30 stp. De 150 stp. omfatter en obligatiorisk del, mens de 30 stp. er en fordypning hvor du kan velge mellom flere tilbud! Det obligatorisk består av 6 tverrfaglige kunnskapsområder som henter sin kunnskap fra lærerutdanningen som RLE, samfunnsfag, norsk, matte, musikk, drama, forming, naturfag og fysisk forstring. En bacheloroppgave på 15 stp. inngår i den obligatoriske delen av studiet. 

“PEDAGOGIKK SKAL VÆRE INTEGRERT I ALLE KUNNSKAPSOMRÅDENE”

Fordypningen på 30 stp. bygger på kunnskapsområdene, faglig progresjon og økt kompetanse for arbeidet i barnehagen senere. . . Det vil åpne for ulike tilbud om fordypningsenheter, og utarbeider egne planer for disse. Her kan du velge i tråd med personlige interesser og utvikle dem videre til bruk i det pedagogiske arbeidet i barnehagen. De to første årene har utdanningen er lik ved alle høgskoler, slik at det er mulig for studentene å endre høgskole etter andre året hvis det er spesielt ønsket av studenten, senere. 

“I PRAKSISEN SKAL DU BLI KJENT MED UTFORDRINGER OG KRAV SOM STILLES TIL EN BARNEHAGELÆRER”

Praksis skal være veiledet, variert og vurdert og inngå som en integrert del i alle kunnskapsområder der du jobber med oppgaven. Praksisbarnehagen og praksislæreren skal gi rom for studentens egne erfaringer, undring og refleksjon.  Du skal få erfaring fra samhandling med det enkelte barn og barnegrupper med ulik alder, ulik bakgrunn og ulike forutsetninger. Som student skal du prøve deg som leder for barn og voksne og du må få erfaringene slik at du kan lære av dem. Slike erfaringer tar du med videre ♥

1 kommentar

1 thought on “Hvorfor du bør velge barnehagelærer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *