OPPSKRIFT: PASTASALAT

  • 11.08.2016 kl. 21:46

Denne torsdagen har flydd avgrde ettersom vi har hatt mye gjre, og det er for at jeg driver med forberedelser til familieselskap som vi skal ha i morgen. Snart er alt av mat ordnet, og det eneste som mangler er dekking av bord og gjestene som er invitert 😉 I dag har vi vrt hjemme hos svigerforeldrene ettersom svigermor fyller r idag, og vi spiste god lasagne som svigermor disket opp med, og det ble kake til dessert. Imorgen blir det ogs enda mer kake p menyen, og kjleskapet er fylt opp med godbiter 😉 
Gratulere med dagen kjre svigermor, hper dagen har vrt akkurat slik du nsket deg 💕

Tilbake til overskriften for dette innlegget, s har det seg slik at jeg tenkte jeg skulle dele en oppskrift med dere, ang en pastasalat som jeg fant p nettet, som jeg bare mtte prve siden den virket svrt fristende. Jeg flte den smakte slik som videregende 😋

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Du trenger: 300g pasta, 1boks lettrmme, 1pk majones, 1 stk lk, 1 stk vrlk, 1pk skinkebiter, 1 pk kyllingbiter, 300g mais,
1 stk paprika, pepper og salt. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Slik gjr du: 

1. Kok pasta etter anvisning p pakken 
2. Skrell og finhakk lk, vrlk og paprika
3. Bland sammen rmme og majones
4. Tilsett salt og pepper til dressingen
5. Tilsett skinkebiter, kyllingbiter og mais
6. Hell rmmedressingen over resten av salaten
7. Bland sammen alle ingrediensene
8. VIPS!! Pastasalaten er klar til servering

 

Jeg laget oppskriften for 8 stk! Hper det smaker 🙂

KYLLING MED MANGO

  • 26.04.2016 kl. 08:51

Hei dere! I grkveld laget jeg og kjresten enda en spennende oppskrift! Vi liker bde kylling og frukt, s hvorfor ikke sl de to ingrediensene sammen? Jeg fant en oppskrift p matprat.no og tenkte at den skulle vi prve ut, og nr kjresten kom hjem s var det p butikken for innkjp av de ulike ingrediensene til oppskriften. Vi fikk tommel opp fra svigerforeldrene mine, og oppskriften skal prves hjemme med mamma og pappa, ogs! 

- Kylling og frukt passer godt sammen, spesielt p varme sommerdager - 

SLIK FORBEREDER DERE OPPSKRIFTEN: 

  1. Pensler kyllingen med surst saus, og krydre med salt og pepper! Jeg hadde stekte kyllingen i stekeovnen, p 200 grader i ca. 20 minutter! Smaken ble ogs mer saftig.
     
  2. Kutt opp de ulike ingrediensene til salaten: mango, melon, jordbr og tilsett isbergsalat tilslutt fr du blander hele salaten fr den er klar til servering. Du kan ogs ha melon yoghurten i salaten, men jeg valgte ha den p siden av, slik at vi skulle f et alternativ. Yoghurten br helst vre kaldt fr servering.
     
  3. Kok ris til (dersom det er nskelig) til retten, og det er noe som vi gjorde - det var et godt og sunt lite mltid! Pynt med mynte og lime fr servering.



Ingredienser til oppskriften: Mango, jordbr, isbergsalat, melon, mynte, lime, 4 pk kyllingfilet, melonyoghurt og surst saus! 


- KLAR FOR SERVERING - 



HVA SYNS DERE OM DENNE OPPSKRIFTEN? 

LAKS MED LIME

  • 18.04.2016 kl. 19:23

Hei mine kjre venner! Denne gangen kombinerte jeg laks og lime! Dette er rett og slett et kjempegodt og sunt middagsalternativ med mye god smak. Jeg valgte ha krydder istedenfor kokos og gresk yoghurt, siden jeg selv er ganske kresen p mat, s er det noe som kan vre sette siste hnd p verket og det gir en enda bedre og saftig smak p middagen! Det var s saftig og godt! 

Hvordan skal du lage denne oppskriften? Frst varmer du opp stekeovnen til 200 grader, og du tilsetter olivenolje fr du s krydrer laksen med nsket mengd av fiskekrydder,  danderer lime bter som du har kuttet opp i sammen med laksen i ildfast form. Jeg lot laksen steke i ca 10 til 12 minutter. Koste ris ved siden av og siden vi laget middag for 2 personer, var det nok med en pose ris p deling. Kutt nederst del av asparges, og skrell av skallet nederst p aspargesen og la den koke i lettsaltet vann i 3 min. 

Ingredienser til denne oppskriften: 300 g laksefilet, 1 pk fiskekrydder, 2 lime, 8 stk asparges, jasminris og bearnaisesaus. 

ER DETTE NOE DERE KUNNE TENKE DERE PRVE? 
 

KJTTBOLLEWOK

  • 02.04.2016 kl. 11:53

Hei dere! P torsdagskveld laget jeg og kjresten no spennende og mektig til middag, noe som jeg egentlig bare hadde plukket opp p matprat, og jeg syns det s spennende og interessant ut teste ut! Det ha kjttboller sammen med grnnsaker, var faktisk ikke s ille! Porsjonen vi laget innhold mat nok til 2 personer, men det ble til at det var 4 personer som gikk fra spisebordet.

Slik gjr du det: 

  1. Kok ris etter anvisning p pakken
  2. Stek kjttbollene i en wok eller stekepanne med olje (ikke smr)
  3. Ha grnnsaker i og wok det raskt. Heller over woksaus og la det sm steke i 2 minutter.

 
 

Ingredienser jeg brukte til denne oppskriften (dere kan bruke andre grnnsaker):

300 g kjttboller, 1 pose boil-in-bag ris, Olje som passer til steking , gulertter, brokkoli, vannkastanjer, minimais og woksaus

  

Hva syns dere om denne oppskriften? 
Noe dere kan tenke dere lage selv? 
Hva skal dere i dag, kjre lesere ? 

LAKS OG KYLLING SPYD

  • 09.03.2016 kl. 19:31

God onsdagskveld, dere! Jeg og kjresten slo hodene vre sammen og laget denne utrolig utskte og nydelige retten til mat for noen kvelder tilbake. Jeg valgte kjpe inn bde laks og kylling, for kombinere laks og kylling i spyd, sammen med ris, grnnsaker og saus med paprika og hvitlk. Hres ikke dette godt ut? Kjresten er den personen jeg liker  lage mat sammen med, for vi er et utrolig godt team. Maten falt i smak hos familien til kjresten, s jeg gleder meg til teste det ut p min. 

  1. Kutt opp de grnnsakene du nsker bruke til retten. I denne oppskriften brukte jeg 1 stk. brokkoli, 1 boks bambusskudd og 1 gulerot. 
  2. Kutt kylling og laksebiter i passlige biter, slik du kan ha dem p spyd. 
  3. Kryddre laks med kryddermiksen for all type fisk, og brukte kikkoman som marinade for kylling.
  4. Sett p ris til nsket antall personer som du lager mat til (vi laget til 5 personer) 
  5. Lag gjerne en god saus til - vi brukte kyllingsaus med paprika og hvitlk 
  6. Fisken og kyllingen skal ut av stekeovnen (de har sttt i ovnen p 230 grader i ca. 12 minutter)
  7. MATEN ER SERVERT

   
 


 

LAKS MED BTPOTETER

  • 23.02.2016 kl. 21:06

I gr kveld laget jeg og kjresten nok en fantastisk oppskrift med flere av de basis produktene vi bruker i vre oppskrifter. Denne gangen kombinerte vi laks med btpoteter og forskjellige typer grnnsaker som champinjong, paprika og bambusskudd. Btpoteter med skikkelig godt krydder har blitt en del av vres faste ingredienser itilegg til ris. Denne gangen valgte vi btpoteter for prve gjre en ny vri p matfronten. Spesielt vis vi bruker rett type krydder til fisken ogs, og vi bruker kryddermix for all type fisk, samme som at kryddere til btpotetene er fra samme type kryddermaker. Vi valgte bruke orginale Barnaise-saus til maten. 

 
 
Ingredienser for denne oppskriften er: laks, btpoteter, champinjong, paprika,bambusskudd og Barnaise-saus.

Dette gjr du: 

  1. Sett stekeovnen p 250 grader (gjres klar til steking av bde fisk og btpoteter. 
  2. Kryddre fisken med ovnsbakt fisk kryddermix (til alle typer fisk)
  3. Kryddre btpotetene med btpoteter kryddermix (brukes ogs gjerne til chips)
  4. Kutt ulike grnnsaker som skal stekes i stekepanne som paprika og champinjong tilsett bambussskudd. 
  5. Sett btpoteter og fisk til steking i ca. 20 minutter. 
  6. Lag sausen til maten - jeg brukte barnaise-saus (dere kan bruke annen type saus)
  7. Servere maten. 
  8. Bon Appetit dere!

   

ER DET NOEN OPPSKRIFTER DERE KUNNE TENKE DERE FRA MEG? 

OVNSBAKT LAKS MED GRNNSAKER

  • 01.02.2016 kl. 19:33

Denne ettermiddagen laget jeg og kjresten ny og spennende rett, vi har vrt innom laks i en av de tidligere oppskriftene her p bloggen. Det gjorde seg virkelig nr vi tilsatt krydderet opp p laksen, skulle egentlig bare kjre med sitronpepper og salt, men denne kryddermixen som passer til all type fisk er enda bedre.Svigermor skal g til innkjp av dette til eget bruk ogs, blir BRA!

Jeg laget ogs skattekiste med ovnsbakte grnnsaker, kunne kanskje sttt litt lengre i ovnen, men det var utrolig godt etter at det hadde sttt i ovnen i ca. 12 minutter. Ved siden av kokte vi bde ris og stekte sopp og lk til. For dere som kanskje har oppdaget det s elsker jeg champinjong, og bruker det veldig mye til bde fisk og kylling. Andre grnnsaker som ble brukt var: brokkoli, charlotlk, minimais, gulrtter og champinjong var inne i skattekisten med grnnsaker. Tilsatt ogs Creme Fraiche p toppen.



Slik du gjr:

1. Start med risen. Her flger du bare bruksanvisningen p pakken.

2. Nr risen er satt p koking, legger du filetene i en ovnsbakt form og setter ovnen p 200 grader.

3. Krydre filetene godt med pepper og hell over litt matolje fr dem midt i ovnen i 20-25 minutt.

4. Kutt opp det du nsker ha av grnnsaker til.

5. Bland de opphakkede grnnsakene sammen ogriv aluminiumsfolie opp ifire firkantene biter.

6. Legglitt grnnsaker opp aluminiumsfolie, krydre godt med salt og pepper og olivenolje.

7. Du kan ogs legge over en skje Creme Fraiche om du nsker det.

8. Legg de innpakkede grnnsakene inn i ovnen sammen med fisken nr det er ca 10 minutt igjen av steketiden. Du kan velge selv hvor lenge du nsker ha grnnsakene i ovnen. Det er valgfritt hvor lenge du nsker ha grnnsakene i ovnen.

9.Sil vannet avrisen etter 20 min og ta ut laksen med grnnsakene etter 20-25 minutt.

HVA SYNS DERE OM DENNE OPPSKRIFTEN?

KYLLING MED HVITLK OG CHILLI POTETER

  • 26.01.2016 kl. 22:20

Bde jeg og kjresten var flinke kokker i gr kveld, og det at vi lager mat sammen gjr at det blir noe som bare jeg og han gjr sammen, og jeg virkelig elsker det nr vi kan styre oss selv og prve ut nye oppskrifter hele tiden. Det er egentlig helt fantastisk mte bli bedre kjent med hverandre ogs nr begge kan komme med innspill til hva vi skal lage denne gangen. Jeg skal vre rlig med dere, og fortelle at matlaging er mye kjekkere nr du gjr det sammen med flere! Jeg er heldig som har akkurat, Kai!

SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES

Ingredienser for 4 personer:4 stk kyllingfilet, 6 poteter (3 halve sider hver), sitronpepper, hvitlk, chilikrydder, sitronpepper, salt, pepper, vrlk og Toro kyllingsaus med hvitlk og paprika. (Gjerne bruk mindre krydder dersom du ikke er glad i sterk mat).

  1. Legg kyllingfiletene i en ildfast form, hell over litt matolje og krydre dem godt med sitronpepper.
  2. Finhakk en chilli og et fedd hvitlk. Bland dette med en dsjmatolje.
  3. Vask potetene, del dem i to og smr innsiden med litt chili, hvitlk og matolje.
  4. Legg ogs de marinerte potetene i en liten ildfast form og stek dem i midt i oven p 170g i 30 minutter.
  5. Kylling skal inn i oven samtidig, men nr kyllingen skal ut sjekker du gjerne med en kniv eller gaffel.
  6. Nr du lager sausen fyller du oppskriften p pakken, om du ikke velger lage din egen variant, og jeg tilsatt vrlk.


SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES


HVA SYNS DERE OM DENNE OPPSKRIFTEN?

KYLLING MED BACON

  • 12.01.2016 kl. 23:06

Det blir litt mange oppskrifter her p bloggen, men har forsttt det slik p flere av dere at dette er noe som flere nsker mer av. Dette er en oppskrift jeg aldri har laget tidligere, og jeg har n prvd meg p litt flere ingredienser, men i det fleste gr ofte igjen i mine oppskrifter siden jeg syns det passer godt inn her. Denne gangen laget jeg min egen vri sammen med kjresten og det blekylling med bacon og vi stekte chips og laget en lk og sopp blanding. Fikk tommelen opp fra svigerfar som hadde gtt p en sushi smell tidligere p kvelden. Der det til slutt ble et veddeml mellom far og snn om hvem som spiste maki eller Nigiri sushi.



Du trenger til 4 personer:
1 pk, 4 kyllingfilet fra prior, 1 pakke chips, 1 lk, 1 brokkoli, 2boks sopp i skiver, 1pk stjerne bacon, 1pk asparges og 1 sitron.



Kjresten min er den som er kjempe flink til lage mat, og nr vi gjr det sammen blir resultatet enda bedre - selvflgelig var svigermor ogs p kjkkenet, for hverken jeg eller han hadde stekt chips i stekeovn tidligere. Jeg spesielt er vant med frityrkoker som jeg har hjemme hos mamma. Dette blir nok noe jeg kan tenke meg lage flere ganger og da gjerne ogs til min egen familie. Satser p at det ikke blir s vanskelig f gjennomfrt, kanskjedet blirmiddag p fredag, mamma?





HVA SYNS DERE OM DENNE OPPSKRIFTEN? NSKER DERE FLERE?





BIFF BAGUETT MED GRNNSAKER

  • 12.01.2016 kl. 15:03

Hei dere♥ tenkte jeg skulle dele en liten og praktisk oppskrift med dere, og spesielt for dem som er lei av gamle matoppskrifter, som en kanskje lager opp til flere ganger i mneden. Jeg syns denne oppskriften var veldig enkel og praktisk, og maten smakte ogs veldiggodt, og det ble bde tommel opp fra alle som fikk smake. Jeg har ikke laget dette tidligere, men n er jeginspirert til mye mer mat av forskjellige oppskrifter som jeg skal lage enten alene eller sammen med kjresten. Kjresten miner s flink!

I frste omgang s har jeg laget dette til6 personer og da trenger du: 12 lyse baguetter, salatblad, 1 brokkoli, 3-4 champinjong, 2 bokser hermetisert minimais, 2 bokser hermetiserte bambusskudd, 1 paprika, hvitost fra norvegia, piffi eller grillkrydder og biff strimler eller strimler av kyllingfilet.Her kan du bruke de de grnnsakene du selv nsker bruke til din oppskrift.



SLIK GJR DU:

  1. Setter antall baguetter p steking p ca. 200 grader og lar de stekes til de er gylne.
  2. Stek nsket grnnsaker: brokkoli, champinjong, bambusskudd, minimais og paprika.
  3. Stek biff strimler eller kylling strimler.
  4. Vask salatblad og legg dem i baguetten som et underlag til biff eller kylling strimler.
  5. Biff eller kylling strimler ferdig, legg i baguetter.
  6. Legg p ost og sett dem inn i mikroen og la osten smelte.
  7. Pynt fatet med grnnsaker.
  8. KLAR TIL SERVERING!


♥ HVA SYNS DERE OM DENNE OPPSKRIFTEN?

SITRUS HEAVEN

  • 06.01.2016 kl. 22:08

Hei dere! I kveld har jeg og kjresten gtt 5 km sammen med svigermor og svigerinne, s vi fortjente en sunt og godt til kvelds.Her fr dere en smakebit p hva vi har laget som god snacks denne kvelden. Det ble Biffwok med tagliatelle der jeg og kjresten sto for matlaging til svigers. Det ble wok med minimais, champinjong og brokkoli. Fikk tommel opp fra svigers😊 Vi laget ogs ny presset juice hvor ingrediensene var appelsin, eple og sitron. Den fikk ogs navnet sitrus heavenog den var god!


Du trenger til 4 personer:3 store champinjong, 1 bunt brokkoli, 2 bokser med minimais og 2 pk storfe biffstrimler og du kan bruke salt og pepper p tagliatellen, det gir god smak. Hvertfall vis du er en familie som elsker krydder og sterk mat, heheh!😊





HVA SYNS DERE OM DENNE OPPSKRIFTEN?

LAKS MED TAGLITATELLE

  • 16.11.2015 kl. 20:08

God kveld, dere! Dagens middag er servert og det er ikke for skryte, men jeg syns den smakte utrolig godt selvom jeg gjernensker gjre flere endringer til neste gang jeg skal lage omtrent den samme oppskriften til middag. Det vil ogs vre flere grnnsaker som skal vre med tenker tilfye bde brokkoli og sopp til neste gang - og kanskje dette blir laget sammen med familien min eller bare meg og kjresten. Denne gangen var dette bare for meg og kjresten, selvom jeg faktisk ser at nr jeg lager mat til oss, s lager jeg ekstremt mye mat. Ettersom vi ikke spiser smye, kan en lage til mindre enn 2 personer. He He♥

Jeg blirinspirert av Marthe Borge sine oppskrifter som hun skriver ukentlig p bloggen sin, og det er utrolig spennende prve ut bde hennes og mine egne oppskrifter. Denne gangen prvde jeg ut min egen variant, men samtidig s tok jeg ideen om laks og tagliatelle som en samme meny fra hennes blogg. Jeg kan vel ogs si at dette er noe som jeg og kjresten min gjennomfrer sammen, for det er utrolig koselig gjre noe sammen og vi bruker tid sammen, og det blir et veldig godt resultat av det - og det har blitt en glede lage mat nr maten en lager smaker like godt som den ser ut, og selvflgelig s har jeg brukt mitt kjre kamera i dag ogs til bloggbilder av bde fremgangsmte, resultatet og kokkene for kvelden.

Samtale under matlagingen :

G: Du er denperfekte blogg-kjreste.
K : Da er du vel den perfekte musikk-fruen eller lrerfruen? Ha Ha Ha!
G: Det blir vel det neste, eller hva?♥
K : Ha Ha Ha! Du kan no f sagt det du gulletmitt.
G : Fr hpe det smaker like godt som det ser ut, hva tror du?
K : Du har alt vunnet hjertet mitt - s det trenger ikke bety s mye!

- M si jeg har verdens beste kjreste♥ og en hverdag sammen med han er aldri den samme!

Ingredienser: Tagliatelle, Marinert laksefilet med sitron og pepper (kan bruke naturell), minimais, bambusskudd, paprika og hvit saus fra Toro - jeg vil ogs etter hver til denne oppskriften lage saus fra bunnen (mamma? Lrer du meg den du lager?)

FREMGANGSMTE

  1. Satt stekeovnen p over og under varme - 200grader. Nr den var klar til steking satt vi laksen inn i 22-25 minutter.
  2. Kuttet minimais, paprika og bambusskudd i mindre biter.
  3. Stekte grnnsaker p svak varme s de fikk en gylden og fin farge.
  4. Kokte opp sausen og lot den sm koke i 1 minutt og tilsatt en klatt margarin i sausen.
  5. Kokte opp vannet til tagliatelle og lot de koke i 6 minutter.
  6. KLAR TIL SERVERING!



DET SMAKTEIALLEFALL LIKE GODT SOM DET SG UT OG DET BLE EN STOR PORSJON TIL BEGGE TO!

TERIYAKIWOK MED BIFF

  • 31.10.2015 kl. 14:55

Tidligere i dag fant jeg enkelt oppskrift p teriyakiwok med biffstrimler p bloggen til martheborge som vi bare mtte teste ut til lunsj tidligere denne lrdagen. Oppskriftene til marthe har begynt inspirere meg til st p kjkkene selv lage litt sm retter. S denne oppskriften var helt perfekt enten det er for 2,4 eller 6 personer. Dette er definitivt en wok som vi skal prve mer av.

Bde jeg kjresten laget maten sammen det erselvflgelig noe en kan gjre sammen om en vil tilbringe lkvaltitetstid sammen med den du er glad i♥ og det er ikke s lenge siden jeg skrev et innlegg p bloggen i september som dere finner herog under matlaging s kunne ikke kjresten dy seg med komme med enda et av sine gullkorn eller vitser men det var i sammenheng med dette :

Meg :Kan du ta ei panne og fylle den med vann?
Han : Ja, skal berre ta den her ... (nr jeg snur meg ser han str med hode under springen)
Meg : Hahahah!Herregud da!
Han : Du sa ej skulle ta ei panne og fylle den med vann. Du aldri ka slagspanne!

Produkter vi brukte til woken er eggnudler , minimais, bambusskudd, brokkoli, paprika , teriyakisaus og biffstrimler.

Slik gjennomfrte vi ved tilberedning av woken :

  1. Kuttet alle grnnsakene i sm biter (brokkoli og paprika)
  2. Stekte biffstrimler p svak varme med olje (de som ikke liker olje - kan bruke steke smr)
  3. Satt p en panne med vann som skulle brukes til eggnudlene (om dere ikke liker eggnudler, bruk nudler fra Mr.Lee)
  4. Puttet de ferdige kuttet grnnsakene oppi stekepannen og lot det sm steke i 2-3 minutter.
  5. Puttet bambusskudd og minimais oppi stekepannen lot det sm steke 2-3 minutter.
  6. Nr eggnudlene var ferdig oppkokt, hadde vi det over i stekepannen og lot det sm streke i 2-3 minutter
  7. Tilsatt teriyakisausen p slutten.





♥ HPER DET SMAKER! VI SKRIVES OM IKKE LENGE! SNAKKES♥

Sk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no