OPPSKRIFT: PASTASALAT

 • 11.08.2016 kl. 21:46

Denne torsdagen har flydd avgårde ettersom vi har hatt mye å gjøre, og det er for at jeg driver med forberedelser til familieselskap som vi skal ha i morgen. Snart er alt av mat ordnet, og det eneste som mangler er dekking av bord og gjestene som er invitert 😉 I dag har vi vært hjemme hos svigerforeldrene ettersom svigermor fyller år idag, og vi spiste god lasagne som svigermor disket opp med, og det ble kake til dessert. Imorgen blir det også enda mer kake på menyen, og kjøleskapet er fylt opp med godbiter 😉 
Gratulere med dagen kjære svigermor, håper dagen har vært akkurat slik du ønsket deg 💕

Tilbake til overskriften for dette innlegget, så har det seg slik at jeg tenkte jeg skulle dele en oppskrift med dere, ang en pastasalat som jeg fant på nettet, som jeg bare måtte prøve siden den virket svært fristende. Jeg følte den smakte slik som videregående 😋

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Du trenger: 300g pasta, 1boks lettrømme, 1pk majones, 1 stk løk, 1 stk vårløk, 1pk skinkebiter, 1 pk kyllingbiter, 300g mais,
1 stk paprika, pepper og salt. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Slik gjør du: 

1. Kok pasta etter anvisning på pakken 
2. Skrell og finhakk løk, vårløk og paprika
3. Bland sammen rømme og majones
4. Tilsett salt og pepper til dressingen
5. Tilsett skinkebiter, kyllingbiter og mais
6. Hell rømmedressingen over resten av salaten
7. Bland sammen alle ingrediensene
8. VIPS!! Pastasalaten er klar til servering

 

Jeg laget oppskriften for 8 stk! Håper det smaker 🙂

KYLLING MED MANGO

 • 26.04.2016 kl. 08:51

Hei dere! I gårkveld laget jeg og kjæresten enda en spennende oppskrift! Vi liker både kylling og frukt, så hvorfor ikke slå de to ingrediensene sammen? Jeg fant en oppskrift på matprat.no og tenkte at den skulle vi prøve ut, og når kjæresten kom hjem så var det på butikken for innkjøp av de ulike ingrediensene til oppskriften. Vi fikk tommel opp fra svigerforeldrene mine, og oppskriften skal prøves hjemme med mamma og pappa, også! 

- Kylling og frukt passer godt sammen, spesielt på varme sommerdager - 

SLIK FORBEREDER DERE OPPSKRIFTEN: 

 1. Pensler kyllingen med sursøt saus, og krydre med salt og pepper! Jeg hadde stekte kyllingen i stekeovnen, på 200 grader i ca. 20 minutter! Smaken ble også mer saftig.
   
 2. Kutt opp de ulike ingrediensene til salaten: mango, melon, jordbær og tilsett isbergsalat tilslutt før du blander hele salaten før den er klar til servering. Du kan også ha melon yoghurten i salaten, men jeg valgte å ha den på siden av, slik at vi skulle få et alternativ. Yoghurten bør helst være kaldt før servering.
   
 3. Kok ris til (dersom det er ønskelig) til retten, og det er noe som vi gjorde - det var et godt og sunt lite måltid! Pynt med mynte og lime før servering.Ingredienser til oppskriften: Mango, jordbær, isbergsalat, melon, mynte, lime, 4 pk kyllingfilet, melonyoghurt og sursøt saus! 


- KLAR FOR SERVERING - HVA SYNS DERE OM DENNE OPPSKRIFTEN? 

LAKS MED LIME

 • 18.04.2016 kl. 19:23

Hei mine kjære venner! Denne gangen kombinerte jeg laks og lime! Dette er rett og slett et kjempegodt og sunt middagsalternativ med mye god smak. Jeg valgte å ha krydder istedenfor kokos og gresk yoghurt, siden jeg selv er ganske kresen på mat, så er det noe som kan være sette siste hånd på verket og det gir en enda bedre og saftig smak på middagen! Det var så saftig og godt! 

Hvordan skal du lage denne oppskriften? Først varmer du opp stekeovnen til 200 grader, og du tilsetter olivenolje før du så krydrer laksen med ønsket mengd av fiskekrydder, å danderer lime båter som du har kuttet opp i sammen med laksen i ildfast form. Jeg lot laksen steke i ca 10 til 12 minutter. Koste ris ved siden av og siden vi laget middag for 2 personer, var det nok med en pose ris på deling. Kutt nederst del av asparges, og skrell av skallet nederst på aspargesen og la den koke i lettsaltet vann i 3 min. 

Ingredienser til denne oppskriften: 300 g laksefilet, 1 pk fiskekrydder, 2 lime, 8 stk asparges, jasminris og bearnaisesaus. 

ER DETTE NOE DERE KUNNE TENKE DERE Å PRØVE? 
 

KJØTTBOLLEWOK

 • 02.04.2016 kl. 11:53

Hei dere! På torsdagskveld laget jeg og kjæresten no spennende og mektig til middag, noe som jeg egentlig bare hadde plukket opp på matprat, og jeg syns det så spennende og interessant ut å teste ut! Det å ha kjøttboller sammen med grønnsaker, var faktisk ikke så ille! Porsjonen vi laget innhold mat nok til 2 personer, men det ble til at det var 4 personer som gikk fra spisebordet.

Slik gjør du det: 

 1. Kok ris etter anvisning på pakken
 2. Stek kjøttbollene i en wok eller stekepanne med olje (ikke smør)
 3. Ha grønnsaker i og wok det raskt. Heller over woksaus og la det små steke i 2 minutter.

 
 

Ingredienser jeg brukte til denne oppskriften (dere kan bruke andre grønnsaker):

300 g kjøttboller, 1 pose boil-in-bag ris, Olje som passer til steking , gulerøtter, brokkoli, vannkastanjer, minimais og woksaus

  

Hva syns dere om denne oppskriften? 
Noe dere kan tenke dere å lage selv? 
Hva skal dere i dag, kjære lesere ? 

LAKS OG KYLLING SPYD

 • 09.03.2016 kl. 19:31

God onsdagskveld, dere! Jeg og kjæresten slo hodene våre sammen og laget denne utrolig utsøkte og nydelige retten til mat for noen kvelder tilbake. Jeg valgte å kjøpe inn både laks og kylling, for å kombinere laks og kylling i spyd, sammen med ris, grønnsaker og saus med paprika og hvitløk. Høres ikke dette godt ut? Kjæresten er den personen jeg liker å lage mat sammen med, for vi er et utrolig godt team. Maten falt i smak hos familien til kjæresten, så jeg gleder meg til å teste det ut på min. 

 1. Kutt opp de grønnsakene du ønsker å bruke til retten. I denne oppskriften brukte jeg 1 stk. brokkoli, 1 boks bambusskudd og 1 gulerot. 
 2. Kutt kylling og laksebiter i passlige biter, slik du kan ha dem på spyd. 
 3. Kryddre laks med kryddermiksen for all type fisk, og brukte kikkoman som marinade for kylling.
 4. Sett på ris til ønsket antall personer som du lager mat til (vi laget til 5 personer) 
 5. Lag gjerne en god saus til - vi brukte kyllingsaus med paprika og hvitløk 
 6. Fisken og kyllingen skal ut av stekeovnen (de har stått i ovnen på 230 grader i ca. 12 minutter)
 7. MATEN ER SERVERT

   
 


 

LAKS MED BÅTPOTETER

 • 23.02.2016 kl. 21:06

I går kveld laget jeg og kjæresten nok en fantastisk oppskrift med flere av de basis produktene vi bruker i våre oppskrifter. Denne gangen kombinerte vi laks med båtpoteter og forskjellige typer grønnsaker som champinjong, paprika og bambusskudd. Båtpoteter med skikkelig godt krydder har blitt en del av våres faste ingredienser itilegg til ris. Denne gangen valgte vi båtpoteter for å prøve å gjøre en ny vri på matfronten. Spesielt vis vi bruker rett type krydder til fisken også, og vi bruker kryddermix for all type fisk, samme som at kryddere til båtpotetene er fra samme type kryddermaker. Vi valgte å bruke orginale Béarnaise-saus til maten. 

 
 
Ingredienser for denne oppskriften er: laks, båtpoteter, champinjong, paprika,bambusskudd og Béarnaise-saus.

Dette gjør du: 

 1. Sett stekeovnen på 250 grader (gjøres klar til steking av både fisk og båtpoteter. 
 2. Kryddre fisken med ovnsbakt fisk kryddermix (til alle typer fisk)
 3. Kryddre båtpotetene med båtpoteter kryddermix (brukes også gjerne til chips)
 4. Kutt ulike grønnsaker som skal stekes i stekepanne som paprika og champinjong tilsett bambussskudd. 
 5. Sett båtpoteter og fisk til steking i ca. 20 minutter. 
 6. Lag sausen til maten - jeg brukte béarnaise-saus (dere kan bruke annen type saus)
 7. Servere maten. 
 8. Bon Appetit dere!

   

ER DET NOEN OPPSKRIFTER DERE KUNNE TENKE DERE FRA MEG? 

OVNSBAKT LAKS MED GRØNNSAKER

 • 01.02.2016 kl. 19:33

Denne ettermiddagen laget jeg og kjæresten ny og spennende rett, vi har vært innom laks i en av de tidligere oppskriftene her på bloggen. Det gjorde seg virkelig når vi tilsatt krydderet opp på laksen, skulle egentlig bare kjøre med sitronpepper og salt, men denne kryddermixen som passer til all type fisk er enda bedre. Svigermor skal gå til innkjøp av dette til eget bruk også, blir BRA!

 

Jeg laget også skattekiste med ovnsbakte grønnsaker, kunne kanskje stått litt lengre i ovnen, men det var utrolig godt etter at det hadde stått i ovnen i ca. 12 minutter. Ved siden av kokte vi både ris og stekte sopp og løk til. For dere som kanskje har oppdaget det så elsker jeg champinjong, og bruker det veldig mye til både fisk og kylling. Andre grønnsaker som ble brukt var: brokkoli, charlotløk, minimais, gulrøtter og champinjong var inne i skattekisten med grønnsaker. Tilsatt også Creme Fraiche på toppen. 

  

Slik du gjør: 

1. Start med risen. Her følger du bare bruksanvisningen på pakken. 

2. Når risen er satt på koking, legger du filetene i en ovnsbakt form og setter ovnen på 200 grader.

3. Krydre filetene godt med pepper og hell over litt matolje før dem midt i ovnen i 20-25 minutt.

4. Kutt opp det du ønsker å ha av grønnsaker til. 

5. Bland de opphakkede grønnsakene sammen og riv aluminiumsfolie opp i fire firkantene biter. 

6. Legg litt grønnsaker oppå aluminiumsfolie, krydre godt med salt og pepper og olivenolje. 

7. Du kan også legge over en skje Creme Fraiche om du ønsker det. 

8. Legg de innpakkede grønnsakene inn i ovnen sammen med fisken når det er ca 10 minutt igjen av steketiden. Du kan velge selv hvor lenge du ønsker å ha grønnsakene i ovnen. Det er valgfritt hvor lenge du ønsker å ha grønnsakene i ovnen. 

9. Sil vannet av risen etter 20 min og ta ut laksen med grønnsakene etter 20-25 minutt. 

  

HVA SYNS DERE OM DENNE OPPSKRIFTEN? 

KYLLING MED HVITLØK OG CHILLI POTETER

 • 26.01.2016 kl. 22:20

Både jeg og kjæresten var flinke kokker i går kveld, og det at vi lager mat sammen gjør at det blir noe som bare jeg og han gjør sammen, og jeg virkelig elsker det når vi kan styre oss selv og prøve ut nye oppskrifter hele tiden. Det er egentlig helt fantastisk måte å bli bedre kjent med hverandre også når begge kan komme med innspill til hva vi skal lage denne gangen. Jeg skal være ærlig med dere, og fortelle at matlaging er mye kjekkere når du gjør det sammen med flere! Jeg er heldig som har akkurat, Kai! 

SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ingredienser for 4 personer: 4 stk kyllingfilet, 6 poteter (3 halve sider hver), sitronpepper, hvitløk, chilikrydder, sitronpepper, salt, pepper, vårløk og Toro kyllingsaus med hvitløk og paprika. (Gjerne bruk mindre krydder dersom du ikke er glad i sterk mat).

 1. Legg kyllingfiletene i en ildfast form, hell over litt matolje og krydre dem godt med sitronpepper.
 2. Finhakk en chilli og et fedd hvitløk. Bland dette med en dæsj matolje.
 3. Vask potetene, del dem i to og smør innsiden med litt chili, hvitløk og matolje.
 4. Legg også de marinerte potetene i en liten ildfast form og stek dem i midt i oven på 170g i 30 minutter.
 5. Kylling skal inn i oven samtidig, men når kyllingen skal ut sjekker du gjerne med en kniv eller gaffel. 
 6. Når du lager sausen fyller du oppskriften på pakken, om du ikke velger å lage din egen variant, og jeg tilsatt vårløk.


SAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURESSAMSUNG CAMERA PICTURES SAMSUNG CAMERA PICTURES


HVA SYNS DERE OM DENNE OPPSKRIFTEN?

KYLLING MED BACON

 • 12.01.2016 kl. 23:06

Det blir litt mange oppskrifter her på bloggen, men har forstått det slik på flere av dere at dette er noe som flere ønsker mer av. Dette er en oppskrift jeg aldri har laget tidligere, og jeg har nå prøvd meg på litt flere ingredienser, men i det fleste går ofte igjen i mine oppskrifter siden jeg syns det passer godt inn her. Denne gangen laget jeg min egen vri sammen med kjæresten og det ble kylling med bacon og vi stekte chips og laget en løk og sopp blanding. Fikk tommelen opp fra svigerfar som hadde gått på en sushi smell tidligere på kvelden. Der det til slutt ble et veddemål mellom far og sønn om hvem som spiste maki eller Nigiri sushi.Du trenger til 4 personer: 
1 pk, 4 kyllingfilet fra prior, 1 pakke chips, 1 løk, 1 brokkoli, 2 boks sopp i skiver, 1pk stjerne bacon, 1pk asparges og 1 sitron. 

 

 

Kjæresten min er den som er kjempe flink til å lage mat, og når vi gjør det sammen blir resultatet enda bedre - selvfølgelig var svigermor også på kjøkkenet, for hverken jeg eller han hadde stekt chips i stekeovn tidligere. Jeg spesielt er vant med frityrkoker som jeg har hjemme hos mamma. Dette blir nok noe jeg kan tenke meg å lage flere ganger og da gjerne også til min egen familie. Satser på at det ikke blir så vanskelig å få gjennomført, kanskje det blir middag på fredag, mamma?

 
 


HVA SYNS DERE OM DENNE OPPSKRIFTEN? ØNSKER DERE FLERE? 

BIFF BAGUETT MED GRØNNSAKER

 • 12.01.2016 kl. 15:03

Hei dere ♥ tenkte jeg skulle dele en liten og praktisk oppskrift med dere, og spesielt for dem som er lei av gamle matoppskrifter, som en kanskje lager opp til flere ganger i måneden. Jeg syns denne oppskriften var veldig enkel og praktisk, og maten smakte også veldig godt, og det ble både tommel opp fra alle som fikk smake. Jeg har ikke laget dette tidligere, men nå er jeg inspirert til mye mer mat av forskjellige oppskrifter som jeg skal lage enten alene eller sammen med kjæresten. Kjæresten min er så flink!

I første omgang så har jeg laget dette til 6 personer og da trenger du: 12 lyse baguetter, salatblad, 1 brokkoli, 3-4 champinjong, 2 bokser hermetisert minimais, 2 bokser hermetiserte bambusskudd, 1 paprika, hvitost fra norvegia, piffi eller grillkrydder og biff strimler eller strimler av kyllingfilet. Her kan du bruke de de grønnsakene du selv ønsker å bruke til din oppskrift. 

  

SLIK GJØR DU: 

 1. Setter antall baguetter på steking på ca. 200 grader og lar de stekes til de er gylne. 
 2. Stek ønsket grønnsaker: brokkoli, champinjong, bambusskudd, minimais og paprika. 
 3. Stek biff strimler eller kylling strimler. 
 4. Vask salatblad og legg dem i baguetten som et underlag til biff eller kylling strimler. 
 5. Biff eller kylling strimler ferdig, legg i baguetter. 
 6. Legg på ost og sett dem inn i mikroen og la osten smelte. 
 7. Pynt fatet med grønnsaker.
 8. KLAR TIL SERVERING! 

 
 

 

♥ HVA SYNS DERE OM DENNE OPPSKRIFTEN? 

SITRUS HEAVEN

 • 06.01.2016 kl. 22:08

Hei dere! I kveld har jeg og kjæresten gått 5 km sammen med svigermor og svigerinne, så vi fortjente en sunt og godt til kvelds.Her får dere en smakebit på hva vi har laget som god snacks denne kvelden. Det ble Biffwok med tagliatelle der jeg og kjæresten sto for matlaging til svigers. Det ble wok med minimais, champinjong og brokkoli. Fikk tommel opp fra svigers 😊 Vi laget også ny presset juice hvor ingrediensene var appelsin, eple og sitron. Den fikk også navnet sitrus heaven og den var god! 

 
 

Du trenger til 4 personer: 3 store champinjong, 1 bunt brokkoli, 2 bokser med minimais og 2 pk storfe biffstrimler og du kan bruke salt og pepper på tagliatellen, det gir god smak. Hvertfall vis du er en familie som elsker krydder og sterk mat, heheh! 😊


 
 

HVA SYNS DERE OM DENNE OPPSKRIFTEN?

LAKS MED TAGLITATELLE

 • 16.11.2015 kl. 20:08

God kveld, dere! Dagens middag er servert og det er ikke for å skryte, men jeg syns den smakte utrolig godt selvom jeg gjerne ønsker å gjøre flere endringer til neste gang jeg skal lage omtrent den samme oppskriften til middag. Det vil også være flere grønnsaker som skal være med å tenker å tilføye både brokkoli og sopp til neste gang - og kanskje dette blir laget sammen med familien min eller bare meg og kjæresten. Denne gangen var dette bare for meg og kjæresten, selvom jeg faktisk ser at når jeg lager mat til oss, så lager jeg ekstremt mye mat. Ettersom vi ikke spiser så mye, kan en lage til mindre enn 2 personer. He He ♥

Jeg blir inspirert av Marthe Borge sine oppskrifter som hun skriver ukentlig på bloggen sin, og det er utrolig spennende å prøve ut både hennes og mine egne oppskrifter. Denne gangen prøvde jeg ut min egen variant, men samtidig så tok jeg ideen om laks og tagliatelle som en å samme meny fra hennes blogg. Jeg kan vel også si at dette er noe som jeg og kjæresten min gjennomfører sammen, for det er utrolig koselig å gjøre noe sammen og vi bruker tid sammen, og det blir et veldig godt resultat av det - og det har blitt en glede å lage mat når maten en lager smaker like godt som den ser ut, og selvfølgelig så har jeg brukt mitt kjære kamera i dag også til bloggbilder av både fremgangsmåte, resultatet og kokkene for kvelden. 

Samtale under matlagingen : 

G : Du er den perfekte blogg-kjæreste. 
K : Da er du vel den perfekte musikk-fruen eller lærerfruen? Ha Ha Ha! 
G : Det blir vel det neste, eller hva? ♥
K : Ha Ha Ha! Du kan no få sagt det du gullet mitt. 
G : Får håpe det smaker like godt som det ser ut, hva tror du? 
K : Du har alt vunnet hjertet mitt - så det trenger ikke bety så mye! 

- Må si jeg har verdens beste kjæreste ♥ og en hverdag sammen med han er aldri den samme! 

  

Ingredienser: Tagliatelle, Marinert laksefilet med sitron og pepper (kan bruke naturell), minimais, bambusskudd, paprika og hvit saus fra Toro - jeg vil også etter hver til denne oppskriften lage saus fra bunnen (mamma? Lærer du meg den du lager?

FREMGANGSMÅTE 

 1. Satt stekeovnen på over og under varme - 200grader. Når den var klar til steking satt vi laksen inn i 22-25 minutter. 
 2. Kuttet minimais, paprika og bambusskudd i mindre biter. 
 3. Stekte grønnsaker på svak varme så de fikk en gylden og fin farge. 
 4. Kokte opp sausen og lot den små koke i 1 minutt og tilsatt en klatt margarin i sausen. 
 5. Kokte opp vannet til tagliatelle og lot de koke i 6 minutter. 
 6. KLAR TIL SERVERING!

  

DET SMAKTE IALLEFALL LIKE GODT SOM DET SÅG UT OG DET BLE EN STOR PORSJON TIL BEGGE TO! 

TERIYAKIWOK MED BIFF

 • 31.10.2015 kl. 14:55

Tidligere i dag fant jeg enkelt oppskrift på teriyakiwok med biffstrimler på bloggen til martheborge som vi bare måtte teste ut til lunsj tidligere denne lørdagen. Oppskriftene til marthe har begynt å inspirere meg til å stå på kjøkkene selv å lage litt små retter. Så denne oppskriften var helt perfekt enten det er for 2,4 eller 6 personer. Dette er definitivt en wok som vi skal prøve mer av.

Både jeg å kjæresten laget maten sammen å det er selvfølgelig noe en kan gjøre sammen om en vil tilbringe lkvaltitetstid sammen med den du er glad i ♥ og det er ikke så lenge siden jeg skrev et innlegg på bloggen i september som dere finner her og under matlaging så kunne ikke kjæresten dy seg med å komme med enda et av sine gullkorn eller vitser men det var i sammenheng med dette : 

Meg : Kan du ta ei panne og fylle den med vann?
Han : Ja, skal berre ta den her ...  (når jeg snur meg å ser han står med hode under springen)
Meg : Hahahah! Herregud da! 
Han : Du sa ej skulle ta ei panne og fylle den med vann. Du aldri ka slags panne! 

Produkter vi brukte til woken er eggnudler , minimais, bambusskudd, brokkoli, paprika , teriyakisaus og biffstrimler.  

Slik gjennomførte vi ved tilberedning av woken : 

 1. Kuttet alle grønnsakene i små biter (brokkoli og paprika)
 2. Stekte biffstrimler på svak varme med olje (de som ikke liker olje - kan bruke steke smør)
 3. Satt på en panne med vann som skulle brukes til eggnudlene (om dere ikke liker eggnudler, bruk nudler fra Mr.Lee)
 4. Puttet de ferdige kuttet grønnsakene oppi stekepannen og lot det små steke i 2-3 minutter. 
 5. Puttet bambusskudd og minimais oppi stekepannen å lot det små steke 2-3 minutter. 
 6. Når eggnudlene var ferdig oppkokt, hadde vi det over i stekepannen og lot det små streke i 2-3 minutter 
 7. Tilsatt teriyakisausen på slutten.

♥ HÅPER DET SMAKER! VI SKRIVES OM IKKE LENGE! SNAKKES ♥

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no