TIRSDAG = LANGDAG

  • 23.09.2014 kl. 20:11

Hei og god dag da dere! Idag kom jeg hjem sent fra skolen, tirsdag = langdag. Dagen har vært helt ok, bortsett fra at alle går rundt som en helt vanlig tirsdag! Hadde en unødvendig pause fra 10.30 - 13.00! Vi sluttet en time tidligere så det var utrolig godt å få komme hjem når jeg egentlig skulle være ferdig på skolen. Etter skolen var jeg hos farmor som har bursdag ♥ verdens beste ♥ Så da ble det dessert før middag - men det det er lov noen ganger det også - etter jeg kom hjem igjen har jeg faktisk jobbet med pugging av eksamen. Jeg gleder meg til denne eksamenen er overstått! Håper alle har hatt en fin tirsdag! Snakkes senere!

 
BLUKKK = KUNST, KULTUR OG KREATIVITET MED BARNEHAGELÆRERENE (LANDART)

HUN BLOGGER IGJEN!

  • 20.09.2014 kl. 13:32

Hei mine søte venner! Jeg tenkte bare å oppdatere dere om hva som har foregått i mitt liv den aller siste tiden. Jeg har veldig mye å gjøre om dagen og det begynner å bli en stund siden siden sist update og det er ikke så veldig rart når jeg ikke gjør særlig mye spennende om dagen. Jeg som blogger bør egentlig skrive om alt spennende som skjer i min hverdag som jeg bør dele med dere. 

De fleste som er studenter har stortsett den samme hverdagen som jeg har og den står i soving .... spising ... skole .... lekser .... jobbing ....soving! Jeg tror ikke jeg er den eneste med en slik A4 hverdag? Den neste uken kommer jeg til å fokusere veldig mye på eksamen siden jeg skal ha eksamen i slutten av september og itilegg skal arbeidskrav inn for vurdering til læreren allerede denne helgen siden vi skal ha framføring i begynnelsen av oktober. 

HVORDAN HAR DERE DET?

THE MAZE RUNNER

  • 11.09.2014 kl. 19:41

Dette innlegget er i samarbeid med Likenshare!

Allerede den 19 september er det premiere på storfilmen The Maze Runner - i dødens labyrint! Filmatiseringen av den første boka i trilogien om ungdommene som er fanget i den mystiske labyrinten. Handlingen i The Maze Runner i en post-apokalyptisk verden, der Thomas blir plassert i et samfunn av unge menn, uten å huske noe annet enn sitt eget navn. Når han og de andre innser at de er fanget inne i en labyrint bestemmer de seg for å samarbeide om å komme seg ut av labyrinten og å avsløre den skremmende sannheten om hvem som har plassert dem der og hvorfor. Vil du vite mer? Se filmen på kino - for det skal nettopp jeg gjøre!!!!

 


Og dersom du er stor fan av både The Hunger games og Divergient så kommer du virkelig til å elske denne her også! Filmen virker både actionfylt og trist noe som jeg heltærlig mener er en god kombinasjon for at spesielt jeg skal like den type film, med tanke på at jeg allerede har lest boken så gleder jeg meg veldig til å se filmen også! 

 

BUSSEN KOM SOM BESTILT!

  • 08.09.2014 kl. 18:42

Da var det endelig mandag igjen - og det er tid for "ny uke, nye muligheter". Men denne mandagen kunne ikke ha startet dårligere! Jeg valgte selvfølgelig å ta bussen til skolen i dag for undervisningen passet perfekt inn med busstidene, men nå skal dere høre hva som skjedde for bussen kjørte faktisk fra stoppet på Garnes før bussen som jeg satt på med kom fra Fosnavåg, helt utrolig. Og med en like oppgitt busssjåfør som kjørte bussen jeg satt ble meget irritert og mumlet noe om at den bussen skulle vente!!

Bussen kjørte videre til neste destinasjon! Jeg og flere ble dessverre stående igjen på Garnes og vente ... vente ... vente ... vente! Jeg ble mektig irritert over dårlig kommunikasjon mellom bussselskapet og tok saken i egne hender og ringte til nettbuss's kontor på Furene og fikk bestilt buss til meg og de som skulle til Volda/Ørsta - så bussen kom som bestilt og tusen takk for det! Jeg ble stående å gjenta til meg selv at den dagen jeg valgte å ta buss så velger bussen å kjøre fra oss! Er det ikke bare helt utrolig? Men så er dette tydeligvis ikke første gangen at den bare har kjørt før den skal heller - så det gjorde egentlig bare helt idiotisk! 

Vel .. Er vel kanskje dette en kan kaller for dagens utblåsing? 
 SØNDAGSMODUS

  • 07.09.2014 kl. 16:12

Hei! Håper alle har en fin dag så langt? For en utrolig deilig følelse det er å våkne frisk og opplagt en søndags morgen etter en hard helg med jobbing! Det må jeg nesten si er veldig sjeldent, men absolutt noe jeg skal vurdere til en annen søndag også! Denne uken er det utrolig mye som skjer både når det gjelder skole som består av forlesninger og gruppearbeid, samt kommer også jobb.

 

TIPS FOR PENGESPARING

  • 04.09.2014 kl. 21:38

Er det noe jeg ikke er flink til selv og er siden jeg er student er dette kanskje tips som passer mer til en student, men jeg tenkte å vise enkelte sparetips og kanskje flere kan ta disse i bruk, inkludert meg selv. Jeg og mange av dere på min alder, studerer på skol, så det kan være greit med små tips for en fattig student med studiepenger og lite eksta i lommeboken. Men det beste her er at jeg  bli flinker på de fleste punktene selv.

Bruk nettet/ebay er vel mange som vil anbefale. Du får sminke, klær og elektronikk til lave priser. Du kan også skaffe deg viaplay, netflix eller stream på nettet etter filmer. Det funker fint for mange som er studenter og ikke minst for de som elsker å se på film men som ikke har råd til å kjøpe hver eneste film eller springe på kino hver eneste film du ønsker å se.

Selg det du ikke bruker kan være veldig lurt. Har du kjoler som er nye og ubrukte, og du ikke er fornøyd med passformen? Da kan du bruke facebook, salgsblogg eller bazar. Det kan være mye penger i det du selger også, selvom det er brukt. Om det er klær, kamera, pyntesaker, møbler etc. Det er alltid noen som ønsker seg nettopp dette. Jeg har vært heldig med alt jeg har solgt på nettet ved hjelp av facebook og bazar, for det er alltid noen som kjøper det jeg selger og jeg har solgt etc. treningsutstyr og kjoler, det er som en vinn-vinn situasjon.

Handle på salg eller ikke. Jeg og sikkert mange av dere handler regelmessig når vi ser noe vi har lyst på og du vet du har råd, men egentlig ikke. Du kjøper likevel, angrer senere og lar det gå. Jeg anbefaler heller å handle på salg eller ikke. Du sprer mer på å handle på salg enn å kjøpe det for ordinærpris. Og da kan du også kjøpe mer! Har du ikke penger, ikke bruk det du ikke har og ikke har råd til -  la være og handle når du kan gjøre det. Enkelt og greit.

Tren gratis hjemme hos deg selv, ute eller med venner. Jeg har tidligere gått til innkjøp av en yogamatte, to vekter, rockering og vi har tredemølle i kjelleren. Da kan jeg trene hjemme, kle på meg treningsklær og joggesko for en joggetur på tredemøllen eller springe på fjellet. Alt dette kan du gjøre alene, med venner eller familie, uten at det må koste meg noe. Mye smartere enn å bruke 500 kr i mndpå en plass på treningssenteret, som du kanskje ikke bruker om sommeren.Trenger du eller vil ha oppfølging, så anbefaler jeg treningsstudio for personlg treninger med veiledning osv.

Sett opp budsjett som en kan bruke hele måneden. Lag en handleplan og hver uke hele mnd. Alt fra mat, klær, regninger,husleie etc. husleie, strøm, mobil, treningskort osv. må en legge sammen hele mnd, men mat og andre småting man bruker kan en sette opp en handleplan for den uken. Funker veldig bra, men ser hva man bruker og hva man sparer. Har du sett luksusfellen? watch!

Ta bussen istede for å bruke bilen. Det koster penger for årsavgift, bensin, avgifter, gebyrer, EU-kontroll osv. Det er med andre ord masse utgifter i en bil (obs. jeg har nettopp kjøpt meg ny bil). Bor du langt unna jobb, skole og slik, så skjønner jeg at det er lettere med en bil (noe som er helt sant). Men dersom du bor sentralt i sentrum kan du ta bussen som går ditt det passer deg (sant) og bruk mellom 200-400 kr i mnd på dette. DU sparer veldig mye! Jeg har brukt bussen hver dag i 1 år og jeg har betalt 400kr hver mnd for å ta bussen fra Fosnavåg til Volda. Men når det er skoleferier går ikke bussen fra min hjemmplass hele tiden til sentrum, og da er det nødvendig med bil. 

Unngå fristelser når du handler. Ikke tenk "åh, denne skulle jeg hatt" eller "wow, den var kjempe fin og tror jeg hadde blitt perfekt i klesskapet". Eller at du kjøper inn så masse godteri på butikken, mye brus, øl, handler deg røyk og snus, etc. Er du ikke fast røyker, dropp heller hele røyken. De som røyker og snuser ved hvilken sum de har med og gjøre, og de vil neppe unne noen dette. Eller unngå andre fristelser også. 

Bruk studentrabatt er fullstendig mulig dersom du er student. Det er ikke alle rabatter jeg kjenner til, men jeg vet at det finnes studentrabatter på det meste. Om du vil skaffe deg treningskort, dra på kino, aktiviteter eller annet. Benytt deg av dem, veldig lurt - jeg bruker dem ofte for å få nedsatt prisen utenom salg. 

Håper dere likte tipsene - har dere noen sparetips dere vil dele med meg?


 

MONDAY AGAIN

  • 01.09.2014 kl. 17:01

I helgen ble alt av skolearbeid, lekser og bøker ligge fint i skolesekken, og det var utrolig deilig! Gjorde bare det jeg ville gjøre. 
Nå er det mandag igjen, og jeg skal bruke resten av dagen på lekser og trening. Jeg har faktisk veldig mye å gjøre denne uken, men det kommer til å gå helt fint og ettermiddagen går alltid like fort uansett hvilke gjøremål som skal gjøres, og gleder meg til å komme i gang med ukens gjøremål og ukens treningsøkter som skal gjennomføres! Har dere planer for den kommende uken?


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no