hits

TIPS: KOM I JULESTEMNING

  • 20.12.2017 kl. 17:33

Det er 4 dager igjen til selveste julekvelden, og om du ikke har kommet i julestemning helt enda - så har jeg noen tips til dere! 

  

Det finnes så mange gode oppskrifter på forskjellige bakverk som vi gjerne spiser i julen, og jeg som liker å dille litt med slikt laget i år som i fjor en runde med bakverk som ble en favoritt i fjor, samt at jeg har fått litt julekaker av mamma. Selv har jeg i år laget Snickers, sjokoladekjeks og kakemenn. Alt er vel og merke ikke oppspist helt enda, men det kommer seg. Om dette er noe du liker så syns jeg du kan sette i gang med å kose deg på kjøkkenet. 

Juletre er et must i julen, og jeg elsker at jeg kan pynte opp min egen stue med en skikkelig juletre (falskt) Juletre har jeg i stuen for stemnings skyld og det er jo utrolig fint også når det får både lys og julekuler på, bare følelsen av å se det ferdigpyntet juletre står i stuen hver morgen når jeg står opp er en fantastisk følelse. 

Julefilmer er et must i julen for min del. Polarekspressen er en stor favoritt sammen med de 2 første hjemme alene filmene. Ellers går det i tre nøtter for askepott, The Holiday og Grinchen. 

  

Sett i gang å pynt til jul med julepynten du har liggende, om ikke anbefaler jeg deg å kjøpe inn litt julepynt. Det er alltids en eller annen butikk som har salg på mengder julevarer, fikk senest en melding om at du kan få 40% på alle elektriske julelys hos Europris. Løp og kjøp, eller om du har julepynten du trenger finn den frem og gå gjerne inn på WeHeartIt for litt inspirasjon, eller bare gå på vindusshopping. 

Hvert eneste år skriver eg min egen ønskeliste over hva jeg ønsker meg til jul, selvom dette året her var vanskeligere enn tidligere år. Så er det alltid like koselig og jeg får litt julestemning over at jeg skriver mine ønskelister og jeg hjelper mannen med hans ønskeliste. 

Dette må vær for dere som elsker julemusikk, så anbefaler jeg å lage en egen spilleliste for julemusikken dere liker! Det gjorde jeg for flere år siden og de samme sangene går opp igjen hver eneste år. Her kommer noen av mine favoritt julesanger som er: All I Want for Christmas is you - Mariah Carey, Misteletoe - Justin Bieber, Last Christmas - Wham og Driving Home for Christmas - Chris Rae , Under treet - Morgan Sulele, Nå er julen her igjen - Thomas og Harald, Home for Christmas - Maria Mena og Julemorgen - Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget. 

Lage en skikkelig og ordentlig middag for kjæresten og deg selv. Tenn røde lys og sett på verdens fineste julefilm eller en film dere velger sammen. Enten dere lager en skikkelig julemiddag eller dere laget favoritten deres er helt om til dere! Jeg syns det er utrolig koselig å være sammen med kjæresten og samt gjøre det litt romantisk. 

  

Dersom det er snø der du bor i Desember, bruk snøen for det den er verdt og kos deg ute i kulden. En blir aldri for gammel til å leke i snøen enten det er å bygge snømann eller dra på ski/akebrett ute i naturen. 

Har du enda ikke begynt med årets julegaver er det kanskje på tide å starte? Jeg har hørt at det er flere som bruker å få julestemning av å gå på julegaveshopping, så kanskje det funker for dere? Jeg derimot startet allerede i August å handle inn julegaver, men det er fremdeles et dilemma å holde seg unna kategorien julemusikk på mobilen når jeg er ute å handler julegaver. 

Juleverksted er midt i blinken for de fleste om det dere liker å lage hjemmelagde julegaver eller bare lage julepynt. Vi arrangerer dette hvert år for barna i familien og det har blitt en koselig tradisjon. Iår laget vi blant annet stearinlys, julekrans og kakemenn. Dette er noe som jeg syns er et fantastisk alternativ. 

 

HVORDAN KOMMER DERE I JULESTEMNING? 

9 JULEFILMER JEG MÅ SE I JULEN

  • 15.12.2017 kl. 15:06

// repost 2015-2016

Ojsann, vi har allerede kommet til 15 Desember og bedre julestemning finnes virkelig ikke. Jeg har plukket ut 9 julefilmer, som jeg alltid må se i julen. Har noen av dere blogglesere kommet i julestemning? Jeg kom i julestemning ganske så tidlig, og har trallet på julesanger helt siden første desember. Jeg og kjæresten liker veldig godt å se film, og noen julefavoritter har vi også tilfelles. Så en julefilm eller to i uken, er helt normalt for oss å se! 

Disse 9 julefilmene som jeg har plukket ut er en tradisjon for både meg og kjæresten min. Mine desidert favoritter er : The Holiday, Tre Nøtter til Askepott, Polarekspressen, Hjemme alene 1-4, Reisen til Julestjernen og Jakten på den forsvunne julenissen. 

  
  
  

HAR DERE NOEN JULEFILM FAVORITTER, DERE BARE MÅ SE ?

VÅRE JULETRADISJONER

  • 14.12.2017 kl. 08:01

// repost 2016

Jeg elsker julen, og den begynner allerede å krible når årets første julebrus kommer i oktober. Jeg klarer derimot å beherske meg med å pynte til jul før noen få dager før første søndag i advent. Leiligheten ble pyntet noen få dager før første søndag i advent i år også, og ettersom jeg eier en leilighet sammen med samboeren min så dette året har vært viktig med å skape nye juletradisjoner som vi ønsker å videreføre til neste år. For meg har det vært viktig dette året å skape nye tradisjoner samtidig som vi og bruker de gamle tradisjonene som vi har hatt tidligere. Nye tradisjoner er til for å skapes og føres videre sammen.

  

Juleverksted er en ny tradisjon vi har bestemt oss for at vi skal gjennomføre sammen med niesene og nevøene vår til de blir gamle, men etter opplevelsen på juleverkstedet vi hadde i år, så tror jeg at vår familie, og de voksne hadde det like gøy, dere! 

Pakkekalender blir verken jeg eller samboeren aldri for gammel for, og den tradisjonen startet vi med i fjor med jul der vi hadde en pakke-kalender fra 1-24. Samtidig som vi også hadde sjokoladekalender. Vi gjennomfører også denne tradisjonen dette året og her har vi også inkludert vår kjære pjusken med, slik at han får en liten katte-kalender 🎁

Pakkelek er en tradisjon som er ny for meg (ble introdusert for den i fjor med jul) ettersom familien til kjæresten har dette hvert eneste år, og det er fin måte å samle både store og små i den travle førjulstiden. Da bruker alle sammen å sitte rundt et bord og så ligger det pakker midt på bordet, der de går på rundtur, og enten før eller etter pakkeleken har funnet sted så spiser vi julegrøt og den som vinner mandelen får en liten premie. 

Juletre har vi alltid brukt å pynte lille julaften, når jeg var mindre var det en fast tradisjon. Kjærestens familie brukte å pynte det rundt 20 desember, mens i år har jeg og kjæresten slått på stortromma, ved å pynte juletre allerede den 05. Desember ettersom vi skal være borte en uke i desember, og for å få nytte julepynten dette året, kanskje en ny tradisjon og pynte til jul tidlig? 🎄

  

Julebakst er noe jeg har satt stort pris på helt siden jeg var liten, selvom jeg kanskje ikke var den som var så alt for ivrig på julebaksten sammen med mamma, og hun ble som oftest sittende alene og trykke ut kakeformer. De siste årene har jeg innsett hvor en fin tradisjon det egentlig er og jeg har tenkt å videreføre denne tradisjonen og vi startet allerede med dette i fjor sammen med den ene niesen vår. Vi har allerede bakt julemenn og mamma har bakt brune pinner til oss, som vi skal kose oss med i julen. 

Julekalender for meg er det viktig å kunne følge med på favoritt julekalenderen (serier) som har gått på tv når jeg var barn, som Jul i Skomakergata, Sesam Stasjons Julekalender, Amalies Jul, Jul i Blåfjell , Jul på Månetoppen og The Julekalender. 

Lillejulaften har alltid vært en fin tradisjon i seg selv, spesielt på kveldstiden med programmet kvelden før kvelden, der Grevinnen og Hovmesteren er en viktig del av kvelden min på lille julaften, og det har også alltid vært en fin tradisjon hjemme hos familien til kjæresten, slik som jeg gleder meg! 

Julaften starter alltid med å stå opp tidlig, spise en skikkelig julefrokost, før vi snurrer julefilm hele dagen - helt frem til vi skal feire julekvelden. Det som er spesielt for meg dette året er at vi skal feire julen, hjemme hos foreldrene til kjæresten min denne julen (annet hvert år hos foreldrene, hvertfall til det er tid for å skape vår egen lille julefeiring), og da er det vanlig å dra på graven for å tenne lys på gravene til familien, og så ønsker vi alle sammen en fin julekveld og sier god jul til hverandre. Til årets middag blir det servert pinnekjøtt, svineribbe, poteter, rabbestappe, julepølse, surkål og rødkål. Til dessert (i år) blir det servert til riskrem til dessert, og mye godteri som blir spist i løpet av dagen. 

  

🎄 HAR DERE NOEN JULETRADISJONER? 🎄

ÅRETS JULEFOTOGRAFERING

  • 05.12.2017 kl. 13:40

🎅 HA EN FIN TIRSDAG VIDERE FOLKENS 🎅

TAKK OG FARVEL JULEFERIE!

  • 05.01.2016 kl. 20:23

Takk for nå kjære juleferie! Jeg merker jeg gleder meg litt til å starte på skolen igjen, komme tilbake i normale rutiner der skole er en del av hverdagen! Jeg har gledet meg til semesteret skal starte for jeg har valgt faget mangfold og mestring etter eget ønske. Sist semester kan Semesteret som var fra august til desember klare jeg ikke huske som noe annet enn slitsomt. Jeg har satt meg et mål for skolen dette semesteret, og det skal jeg gjennomføre med et stort smil om munnen mens jeg gjør en enda bedre jobb.

Jeg kan legge til at denne juleferien var skikkelig etterlengtet og jeg har hatt noen fantastiske dager sammen med både min familie og svigerfamilien min. Denne juleferien har vært god for meg, og jeg hatt flere dager med skikkelig avslapping. Det er vedmodig når ferien går mot slutten, men det er også godt når hverdagen starter å går tilbake til det normale og gå tilbake på skolebenken.

 ♥ HVORDAN HAR DIN FERIE VÆRT? NÅR STARTER DU PÅ SKOLEN?  

THIS CHRISTMAS CELEBRATION

  • 25.12.2015 kl. 15:14

Hei kjære dere! Håper alle mine lesere hadde en fantastisk julefeiring sammen med både nære og kjære igår. Jeg hadde en helt fantastisk dag fra morgen til kveld sammen med hele familien min. Jeg kan vel sitere faren min når det kommer til årets julemat, at vi lager mye mat gjennom hele høsten og bruker flere måneder på den - men når selve julekvelden kommer er den spist opp på under 30 minutter, noe som faktisk viser seg å stemme hvert eneste år. Julen for meg blir bare bedre og bedre for hvert år, og det beste med det hele er at familien er samlet i julen under samme tak å hygger seg sammen med god mat og i utrolig godt selskap. 

Denne julen derimot var familien ikke alene. Vi hadde 2 ekstra personer sammen med oss denne julefeiringen dette året. Jeg var så heldig at kjæresten min ville feire jul her hjemme sammen med resten av gjengen dette året, kanskje vi bygger på flere og nye tradisjoner til neste år? Vi fikk også besøk av søskenbarnet mitt tok turen fra Drammen for å feire jul sammen med oss dette året. 

1. Juledag har vi kommet langt inni, men det ble servert deilig julefrokost der hele familien deltok. Kvalitietstid sammen med min familie skal vi også ha og det blir selvfølgelig enda mer av den gode julemat senere på kvelden. Kvelden blir sikkert avsluttet like sent som den startet, vi kom oss ikke ut av sengen før kl. 10:00! Håper at alle hadde en fantastisk julefeiring! Vi snakkes ♥

 
 

THIS GUY LOVES CHRISTMAS

  • 24.12.2015 kl. 11:11OG SIST MEN IKKE MINST , MÅ VI HA ET OBLIGATORISK GRIMASEBILDE! 


 

 ♥ GOD JUL FRA ALLE OSS HER HJEMME ♥

MINE JULETRADISJONER

  • 08.12.2015 kl. 21:03

♥ Tre nøtter for askepott : Det er den filmen som de alltid sender på julaften, og er kommentert av en å samme mann gjennom hele filmen. Denne filmen må jeg se hvert eneste år, og det er utrolig viktig for meg å få den siste biten med julestemning før feiring av selveste julekvelden med familien. 

♥ Pynting av juletre : Det er noe vi har gjort sammen siden jeg var liten. Vi startet alltid med å pynte det 23 desember, men etter som årene har gått så har det blitt mer en tradisjon og pynte det nærmere 24. desember når alle er hjemme. Så det har av og til havnet på både 21 - 23 Desember.

♥ Adventskalender : Siden jeg var liten har mamma alltid laget julekalender med små overrasker for alle 24 dagene i Desember. Jeg, søsteren og broren min har alltid hatt vær vår julekalender som den første tiden hang på kjøkkenet, men ettersom vi har blitt eldre har det blitt en tradisjon og la den ligge ved siden av sengen. slik at vi kan åpne den når vi kommer ned i stuen neste morgen. Jeg har blant annet videreført denne tradisjon, og har dette året kjøpt inn adventskalender til kjæresten min ♥

♥ Familien : Det er noe av det viktigste i julen. Det å være sammen med de jeg er glad i er det som er det beste, det er også tiden for å besøke familiemedlemmer du ikke har sett på en god stund. Det er tiden for å ta vare på hverandre og nyte tiden sammen. 

  

♥ Grevinnen og Hovmesteren : Må jeg alltid se på lille julaften på kvelden så sender NRK kvelden før kvelden og det må jeg se før jeg legger meg på lillejulaften. Dette er en tradisjon å se på sammen med familien. 

♥ Besøke graven til farfar : Det er noe vi har gjort helt siden han gikk bort, og vi har gjort dette sammen med farmor. Vi har med en julekrans og en julelykt.

♥ Julegaveshopping : Det er noe jeg tidligere var startet sent med, men etter at jeg ble student på Høgskolen - så har jeg merket at det å starte tidlig med julegaveshopping eller planlegging av gaver fra nære og kjære, har vært veldig lurt. Så Oktober - Desember går til julegaveshopping her i huset.

♥ Baking av julekaker : Når jeg var mindre så disket alltid mamma opp med flere forskjellige kakesorter, etter ønsker vi hadde og hva vi spiste ved julen. Smultringer og kakemenn var alltid et must. I år blir det litt annerledes på kaker tenker smultringer, lussekatter, sjokoladekjeks og kakemenn. 

  

♥ HAR DERE NOEN JULETRADISJONER SOM DERE VIL DELE MED MEG ♥ ?


Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no