FØR DU FLYTTER UT ...

  • 02.04.2017 kl. 13:57

Jeg syns det er fantastisk å bo for seg selv. Enda mer fantastisk er det å bo sammen med den personen som jeg skal dele resten av livet mitt med. Til dere som flytter hjemmefra for aller første gang - så er det ikke skummelt, men det kan føre til at du får hjemlengsel enten du har kjøpt deg leilighet eller bare leier. Jeg ønsker dere masse lykke til i fremtiden. Dere kommer til å klare det like fint som meg. For meg er det helt magisk ved alt som hadde med flytting å gjøre. Den første natten i leiligheten var helt magisk .. Første Julen .. Første Vaskemaskin ... Tørketrommel ... Kjøleskap ... Fryseskap, osv.  Dere har mye å glede dere til ♥

    
HELT I STARTEN
Det er greit å sørge for å holde den nye leiligheten ren helt fra starten av. Har du det rent og pent rundt deg så vil du automatisk trives bedre. Dette bør ikke være noe problem de første ukene hvertfall. Både jeg og samboeren min var veldig flinke den første tiden, og jeg merker at det er noe vi kan lære av til senere tid, og vi bør bli bedre på det etter hvert også. 

FORSIKRING
En vet aldri når en blir utsatt for en uheldig hendelse. Kanskje brann? Innbrudd? Forsikring er noe av viktigste som bør være i orden den dagen noe forferdelig skulle skje. Det jeg vet den dag i dag, så har vi den beste forsikring som finnes - ettersom dette er noe kjæresten og svigerfar holder styr på. 

SPAR PENGER 
Det var noe jeg ikke tenke over før jeg flyttet ut og spare på hver eneste krone, noe som jeg i ettertid ser hadde vært veldig lurt. Jeg tenker at det kan være lurt å spare slik at det skal være greit med tanke på alle de kjipe utgiftene som følger med etter at du flytter hjemmefra. Plutselig dukker det opp en eller flere uventede regninger. Kanskje tørketrommelen du nettopp kjøpte stryker med? Kanskje varmekablene på badet ryker? Tro meg dette skjedde her hjemme i leiligheten, og da er det absolutt da jeg setter pris på alle de gangene jeg har spart opp penger, og satt de bort på en høyrente konto. Det lønner seg virkelig, tro meg. 

SETT AV PENGER
Dette blir et underpunkt til "spar penger" ettersom det alltid vil komme en utgift som f.eks.: mobilregning, strøm, mat, lån, bensin, TV og internett.  Jeg og kjæresten deler på lånet og betaler 50/50 av det hver måned, og da har vi opprettet en felleskonto der spesielt lånet vårt går ut fra. Spar gjerne et par ekstra hundre kroner til uventede utgifter.  Om du legger inn autotrekk hver eneste måned, enten det er mellom 100-500kr og dersom dette er noe du legger inn på autotrekk trenger du ikke tenke på det mer og du vil alltid sitte igjen med litt penger til nødvendigheter senere. 

  

MATBUDSJETT
Det er absolutt ikke tull når jeg forteller at det lønner seg å handle en til to ganger i uken. Jeg pleier å sett med ned sammen med samboeren og skrive handleliste søndagskveld, handle på mandagen dersom jeg ikke er på arbeid. Det er selvfølgelig ikke så vanskelig som det virker som, men da må du spise den maten du kjøper og ikke fylle opp kjøleskapet før du har spist opp det du alt har kjøpt. Jeg anbefaler dere å laste ned "mattilbud" appen eller appene til de forskjellige matbutikkene i ditt området. Da kan du følge de beste tilbudene, spesielt kanskje på det dyreste du MÅ kjøpe som er : kjøtt, kjøttpålegg og masse ferske grønnsaker og frukt. 

TOALETTPAPIR / TØRKEPAPIR
Det er faktisk veldig dyrt, og da er jeg helt frelst når niesene eller nevøene mine kommer å forteller at de selger store sekker med dopapir og tørkerull til ca. 300-400 kr ettersom de kanskje sparer opp penger til klasseturer eller til klassekassen. Da mener jeg at 300-400 kr ikke er dyrt for en 36 ruller som varer i en evighet. Jeg mener deretter at det er billigere å kjøpe det med skoleklasser der du får det til et billigere alternativ ettersom jeg syns det direkte dyrt å kjøpe toalettpapir og tørkepapir i butikken. 

HA EN GOD RUTINE
Ettersom jeg flyttet for meg selv sammen med samboer, har vi alltid hatt en god rutine på ting. Jeg har allerede skrevet ned lister for en hel måned om hva som må gjøres før måneden er ferdig. Det er viktig å ha god rutine på handling av dagligvarer, vasking, rydding, støvsuging, skifting av sengetøy, lufting, osv. Jeg har hatt en mål om at jeg skal sette av en dag i uken, vanligvis torsdag eller fredager fordi da har jeg som oftest fri fra arbeid, og hele dagen ledig til å rydde og vaske skikkelig i leiligheten. Her hjemme deler vi også på ansvaret og det syns jeg er veldig viktig. Rydd alltid opp etter vi er ferdig med det vi holder på med, eller så kan det starte med å hope seg fort opp og da blir det kjedelig for den som må ta det igjen. 

BOR DU FREMDELES HJEMME Å SKAL SNART FLYTTE UT? LEIE FØRST ELLER KJØPE? 
IKKE GLEM Å LIKE FACEBOOKSIDEN MIN FOR UPDATES GJENNOM HELE UKEN
LEGG MEG TIL PÅ SNAPCHAT OG INSTAGRAM: GUNNNIS FOR OPPDATERINGER

HJEMMEFRA

  • 28.10.2016 kl. 21:06

Nå har jeg og kjæresten vært samboere i omtrent 4 måneder, etter at det var bo både hos mine foreldre og hans foreldre skal jeg virkelig si at det var deilig å få sin egen leilighet, et sted som bare er vårt og et sted vi kan både lage og skape minner sammen! Det var selvfølgelig rart i begynnelsen og ikke skulle sove hjemme på barnerommet, men jeg merker at etter jeg flyttet er det enda bedre å reise hjem på besøk både til foreldrene og svigerforeldrene. Jeg har fått spørsmål fra flere av dere om jeg kan skrive tips om hva en skal se etter når en kjøper leilighet, hvordan det er å bo sammen med samboere og hvordan styre sin egen økonomi 😊

Jeg er sikkert ikke den eneste som har flyttet hjemmefra, har kjøpt leilighet eller har flyttet på hybel for å studere. Jeg tenker at disse tipsene som dere lesere har spurt om og det blir publisert under egen kategori her på bloggen, som heter "hjemmefra" som dere finner i sidemenyen på bloggen. Det vil også være både komme negative og positive sider på flere av de ulike tipsene, dere! 

Jeg håper at disse innleggene som jeg kommer til å poste fremover, vil passe for dere og at de vil komme til nytte for dere som skal kjøpe deres første leilighet, ha ansvar for egen økonomi og hvis du skal flytte sammen med kjæresten hva som er positivt / negativt med det både for deg og han. Vi snakkes senere, og jeg håper dere får en fin fredagskveld. 

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no